”Kan väninnan vara psykiskt sjuk?”

Publicerad:
Uppdaterad:

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Relationsdilemmat handlar om att läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem.

Har du några råd till personen som bidragit med veckans dilemma? Eller har du ett eget problem du vill få läsarnas hjälp med? Mejla oss!

Veckans dilemma

Mitt problem är min tjejkompis. Vi har varit vänner sedan gymnasiet, nu är vi båda 35 år. Jag har alltid lyssnat på hennes problem, fastän jag vet att hon inte vill ha några konkreta råd. Hon vill mest att man ska tycka synd om henne och ha förståelse för hur jobbigt allting är.

På sista tiden har hon börjat ringa mig på jobbet och sedan ett par veckor tillbaka även sena kvällar och nätter. Hon pratar oavbrutet och vill att jag ska hjälpa henne med att skriva brev till olika myndigheter hon är i konflikt med. Jag säger att jag inte kan hjälpa henne med det, men då antingen gråter hon förtvivlat eller säger att det är så typiskt att jag sviker henne när hon behöver mig som mest. Nu har jag börjat misstänka att hon är psykiskt sjuk. Beteendet har liksom gått överstyr. Ska jag ringa någon psykiatrisk vårdklinik och föreslå att de söker upp henne?

Tanya


Vad tycker du? Hur ska Tanya göra? Mejla ditt råd till dilemmat@aftonbladet.se, skriv ”Till Tanya” i ämnesraden.

Börja ditt svar med "Ja" eller "Nej" och skriv gärna så kort som möjligt. Svaren kommer att publiceras i Aftonbladet och på aftonbladet.se.

Har du ett eget dilemma, ett relationsproblem som du behöver hjälp med? Mejla till dilemmat@aftonbladet.se – så får du kanske hjälp av Aftonbladets läsare!

aftonbladet.se

Publicerad: