Relationer

Bloggfest på Wendela

RELATIONER

Vardagsbetraktelser, relationer, föräldraskap och dejting – bland Wendelas bloggare finns något för alla

Killar, tjejer, mammor, pappor, singlar, sambos och en redaktion.

Wendelas olika bloggar har vitt skilda författare och täcker ämnen som rör de flesta.

Vi ville samla dem på ett ställe.

Så, låt oss stolta presentera alla Wendelas bloggar – hoppas du gillar dem lika mycket som vi.

Fotbollsfrun

Wendelas krönikör Malin Wollin bloggar om livet i Kalmar på sin blogg Fotbollsfrun.

Utdrag: ”Jag satt i kö i en kvart och när rösten sa "ditt samtal kopplas nu fram" så försvann jag. Jag har inte duschat eller ens borstat tänderna. Jag vill bara lägga mig under täcket med strumporna på.

Men nu måste jag lyfta upp klätterapan och jobba samtidigt.

Varför vill han inte lära sig att titta på TV?”

Korvasbloggen

Wendelakrönikören Daniel Pernikliski bloggar om sitt familjeliv med dottern Korvas (Edith), styvdottern Molly och sambon Lisa – möt dem i Korvasbloggen.

Utdrag: ”Fort upp med videokameran och då slutar hon, blir medveten om att hon är uttittad. Men till slut fick vi några åtråvärda bilder – ett tidsdokument. Och jag envisas med att säga dagens datum på inspelningarna, därför att jag vill kunna veta precis när det var, men orkar inte sätta mig ner med instruktionsboken för att ta reda på hur man ställer in datumfunktionen. Jag försöker säga det avslappnat, som om det vore helt naturligt för mig att uttala varje dags datum högt.”

Kärlekskrank

Singelbloggaren Kärlekskrank bloggar om drömmarna, kärleken, dejterna, utekvällarna och mer därtill på sin blogg Kärlekskrank – kär och jävlig.

Utdrag: ” På avdelningen relationer kom vi fram till att det är krångligt och på avdelningen framtid kom vi fram till att man kan åka till Indien eller Etiopien eller öppna café eller något annat. Man kan bo i en stadsdel eller flytta till en annan. Eller så kan man helt flytta från staden.

Som vanligt landade vi i att hela projektet, oavsett vad det blir, behöver ett namn. Det är viktigt.”

Pappabloggen

Alex Schulman blev i somras pappa till Charlie, varpå succébloggen Att vara Charlie Schulmans pappa föddes. Följ hans liv med fästmön Amanda och dottern.

Utdrag: ”Jag tittar ner och där ligger hon och tittar på mig och fnittrar. Fnittret övergår till rent skratt och jag blir så glad att jag skriker! Jag ropar till henne DU SKRATTADE FÖR MIG och hon blir så överrumplad av min höga röst att hon börjar gråta och då är magin över för den här gången, men det hände verkligen - DET HÄNDE! Hon skrattade!”

Barbamamman

Madeleline Ilmrud är bara 27 år men väntar tvillingar nu i december – och de blir hennes sjätte och sjunde barn. Följ hennes liv i storfamiljen på bloggen Barbamamman.

Utdrag: ”Om jag vill vara en "sån" morsa låt mig vara det då! Jag är en mamma i allra högsta grad. Jag är en barnamamma dvs snart mamma till sju barn. Så... om jag vill prata om mitt mödraskap. Kill me! Såklart när man är mitt uppe i något, så ligger det ju nära till hands att prata om det. Vad är fel?

Det säger INTE allt om mig. Jag kan visst slänga på mig 7 cm klackar och bara vara Madde en kväll. En riktig partypingla faktiskt.”

Familjen 2.0

Hanna Kastås är gravid för andra gången i sitt liv och sonen Frank ska bli storebror. Följ hennes gravidblogg på Familjen 2.0.

Utdrag: ”Jag förenar nytta med nöje och läser om profylaxandning i badkaret.

Övar på att slappna av i ansiktet och munnen (som är en av kroppens ringmuskler). Det ska påverka kroppens övriga ringmuskler och göra dem mer avslappnade.

Flåsandas lite också, men det känns så nördigt. Hoppas att inte Lars hör därute vad jag håller på med.”

Wendelabloggen

Wendelas redaktörer Anna Andersosn och Lina Lindkvist bloggar tillsammans med reportern Helena Utter om livet på redaktionen, och en himla massa annat, på Wendelabloggen.

Utdrag: ” Nåja. Det finns kanske saker som är jobbigare att förknippas med än en häxby.

• Som probiotiska tamponger (Ellen).

• Ett tvättmedel (Ariel, som också kan vara en Disney-sjöjungfru eller en israelisk fd premiärminister med efternamnet Sharon).

• En stoppad fåtölj (Emma).

• En spinnmaskin (spinning Jenny, aktuellt för dagens Jennyar som går på spinningpass).

• En snorsug för bebisar (Näs-Frida. Fast folk heter ju oftast inte Näs-Frida, men väl Frida).

Bokbloggen

Cecilia Gustavsson är Aftonbladets bokredaktör. Hon tipsar och diskuterar aktuella böcker i Cecilias bokblogg.

Utdrag: Jag har själv en viss faiblesse för vampyrer, men har inte hunnit läsa Twilightböckerna, de är ju från början ämnade för tonåringar. Men massor av vuxna kvinnor är helt galna i romansen mellan tonårstjejen Bella och den snygge vampyren Edward. Har ni läst böckerna/sett någon av filmerna? Är de värda att läsa, och i så fall: varför? Eller är det för kasst/barnsligt?

Wegerup – bortom rubrikerna

Sportbladets Jennifer Wegerup är mammledig och bloggar nu på Wendela. Följ hennes familjeliv och mer därtill på bloggen Wegerup – bortom rubrikerna.

Utdrag: "'Mamma, jag vill tutta!'. Så skrek en liten gosse på 2,5 år, son till en kollega till en nära vän, och rusade sen tvärs över kontoret, nyss avlämnad av barnflickan och sugen på sin mor. Hon knäppte upp blusen och han försökte hjälpa till och sen hoppade han upp till bröstet och tog själv tag i det och sög sig fast. Gissa om detta var det stora samtalsämnet, i ganska upprörda ordalag, på den arbetsplatsen den närmaste tiden...”

Pushing the limits

Pushing the limits kan du höra andra röster från konfliktkområden. Unga kvinnor berättar om sin vardag och kamp för förändring. Bloggen drivs av Kvinna till Kvinna.

Utdrag: ”My body is loosing it’s mind, I don’t know what is really hurting more; the fact that I can’t move my swollen knee or the fact that things are getting out of hands and I am sinking in a kind of a nervous breakdown.

I am an activist and work passionately on women’s rights in my country. But some days, I experience an “emotional fall” which is usually accompanied by a physical illness that gives a tragic look to it. During those times, demons start roaming around, as they have been for the past couple of days when I was stuck in bed with an infectious swollen knee, unable to move.”

Deltidspappan

Johnny Martinsson är pappa på deltid, coach och tränare – och skriver om sitt liv på bloggen Deltidspappan.

Utdrag: ”Igår fick jag dela scen med en gammal idol och legend. Thomas Ravelli.

Det var avslutning på fotbollssäsongen och han var där som prisutdelare.

På frågan om någon kände igen honom ropade en unge: "Det är du på den där reklamen, AMF!" Thomas skrattade gott. Jag med. Ungefär som när Kennet Andersson var med en träning och tjejerna ropade: "Kolla, det är ju han i Kändisdjungeln!"

Allting har sin tid antar jag.”

Martin Ezpeleta

Martin Ezpeleta – med ena foten i Argentina och den andra i Sverige – är journalist, pappa till två barn i Argentina och med flickvän i Sverige. Om det, och vardgasbetraktelser i allmmänhet, handlar hans blogg som du hittar här.

Utdrag: ”När mina barn kom till Sverige för första gången i vintras, tvångsmatades dom med nya intryck.

Skoterkörning, hundspann, snö, skridskor och bilkörning på frusen is – ja, vi hann till och med att åka till Åland med Birka Paradise. Men vet ni vad min son minst bäst av resan?

Tvättstugan.

Han var helt fascinerad av svenska tvättstugor!

Jag försökte förklara för honom hur den svenska tvättkulturen funkar och han var oförstående och full av frågor.

Han gick nere i källaren, mumlade och fnittrade:

– Hi, hi, tänk dig det här i Argentina…”

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer