Nätdejt tog över mannens bostad

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Lyckan log på nätet. Verkligheten blev en mardröm. Och någon hjälp från polisen är inte att vänta.

Efter en tids nätdejtande bjöd den 61-årige skåningen in den tio år yngre kvinnan från Nederländerna att flytta in i hans bostad. Nu, bara ett par veckor efter det att önskedejten flyttade in, vågar 61-åringen inte längre vara hemma, rapporterar Skånska Dagbladet.

Redan tidigt visade kvinnan sin aggressivitet. Droppen som fick bägaren att rinna över kom då hon enligt 61-åringen knivhotade honom. Sedan några dagar efter jul håller denne sig borta och övernattar hos en kompis.

Misstänkt för olaga hot

Den 27 december begärde mannen polisens hjälp att avhysa kvinnan. Hon är visserligen misstänkt för olaga hot, men hon är inte anhållen och bor kvar på mannens adress.

– Som vi tolkar det finns det ett avtal mellan de båda att hon ska flytta till Sverige och bo hemma hos honom. Det betyder att hon numera har sin fasta bostad där. Vi kan inte bara slänga ut henne från bostaden säger ett polisbefäl som har varit i kontakt med 61-åringen till tidningen.

Polisen har i stället uppmanat den olycklige mannen att kontakta kronofogdemyndigheten som har möjlighet att avgöra vem som har rätt till lägenheten och kan avhysa oönskade personer.

TT

Publicerad: