”Hon saknar sina kompisar”

RELATIONER

Hej! Min dotter både trivdes och inte trivdes i sin förra skola. Hon hade ofta huvudvärk och ont i magen då hon kom hem. Och många andra barn i klassen klagade på ungefär samma saker. Då vi tog upp det med skolan svarade de att allt var bra. Jag var med några dagar i skolan och blev inte lugnad ...

Efter många om och men bestämde sig min dotter (hon går i femman) för att byta skola. Hon trivs mycket bra, men känner sig ensam på rasterna och saknar sina kompisar. Det har inte gått mer än två veckor så det kanske löser sig. Hon har inte huvudvärk eller ont i magen längre, men saknar sina kompisar.

Vad ska vi göra om hon vill byta tillbaka?

Oroliga

HHej! Bjud hem några klasskompisar från den nya klassen som din flicka tycker om. Gör inte skolbytet till ett problem om det inte är det för henne. Blir du osäker om hon har vänner, smittar det ofta av sig.

Om hon fortfarande känner sig ensam om ett par veckor – och självmant berättar det – bör du diskutera problemet med personalen på skolan, som ska vara proffs på att bemöta barn.

Tänk också på att hon inte behöver tappa kontakten med de gamla kamraterna bara för att hon har bytt skola – det finns ju helger. Lycka till!

Nanny Eva

ARTIKELN HANDLAR OM