”Gå och kolla dina bröst”

RELATIONER

Cancerdrabbade Sheryl Crow skriver till andra kvinnor

Sångerskan Sheryl Crow, 44, opererade i förra veckan bort en knöl i sitt ena bröst. På sin hemsida uppmanar hon nu andra kvinnor att gå och få sina bröst kontrollerade.

– Stå upp för dig själv och för din framtid – gå till din läkare och tänk förebyggande när det gäller din hälsa, skriver hon på sin hemsida.

Foto: Sheryl Crow, 44.

Enligt ett uttalande från Sheryl Crows presstalesman har hon en utmärkt prognos, och kommer att genomgå strålbehandling enbart i förebyggande syfte. Knölen som upptäcktes var enligt uppgift liten och ingreppet ”minimalt”.

– Jag inspireras av de modiga kvinnor som har genomlidit den här kampen före mig, och jag är tacksam för allt stöd från familj och vänner, skriver hon på hemsidan.

Slut med Armstrong

Bara tre veckor innan operationen kom nyheten att Sheryl Crow och cyklisten Lance Armstrong har gjort slut. Det var oväntat, då de förlovade sig så sent som i september förra året och då Crow till och med pratat om sin brudklänning i media.

Lance Armstrong har också kämpat mot cancer. 1996 drabbades han av testikelcancer, som sedan spred sig till lungor och hjärna, skriver Daily Mail. Armstrong blev bara inte återställd – han är idag en idrottslegend efter att ha vunnit Tour de France sju gånger.

– Ännu en gång blir jag påmind om sjukdomen. Den har nu drabbat en person jag älskar djupt, sa Armstrong i ett uttalande till AP.

Anna Andersson