”Otrohet? Jag gör det för pengarna”

RELATIONER

Ny otrohetssajt konkurerrar om snedstegssugna makar

Foto: Han är "kungen av otrohet" och lanserar världens största otrohetssajt i Sverige.

Han är den självutnämnt ”mest hatade mannen på internet”. Nu lanserar Noel Biderman sin världsomspännande otrohetssajt i Sverige.

– Jag pratar om otrohet mer än någon annan människa på jorden, men jag är själv monogam och gift sedan tio år.

Oblygt hoppar han upp i sängen i sin svit på Grand Hotel. Han placerar ett hyschande pekfinger framför läpparna medan han poserar framför fotografens kameralins.

Kanadensaren Noel Biderman är en av de mest kontroversiella män på nätet och har mottagit mängder med dödshot sedan han lanserade sin otrohetssajt AshleyMadison.com. "Livet är kort. Ha en affär" är hans budskap.

– Det är enkelt att kalla mig idiot eller skurk. Men om man tar ett steg tillbaka och rationellt tittar på samhället ser man att otrohet fanns långt innan jag kom in i bilden. Kanske är det vettigt att låta de otrogna hålla på i fred?

”Jag gör det här för pengarna”

Noel Biderman menar att han vill ta vänsterprasslet bort från arbetsplatser och dejtingsajter och samla dem på ett ställe - hans sajt.

Sajten har 20 miljoner medlemmar världen över. 70 procent är män och 30 procent är kvinnor.

– Jag gör det här för pengarna, det skäms jag inte för. Men jag har insett att en del av min roll är att berätta historien. Jag är som en fluga på väggen som kan observera och samla in information om otrohet. 

Dagen efter alla hjärtans dag och måndagar är de dagar då sajten har mest trafik.

– Helgen är full av förväntningar om kärlek och ömhet. Får man det inte då är det många som tar steget.

Själv är han trogen

Trots att han lever på att förespråka otrohet är det inget han själv ägnar sig åt, säger han.

– Jag pratar om otrohet mer än någon annan människa på jorden, men jag är lyckligt gift sedan tio år och jag är monogam. Men om jag vaknade upp en dag och det var sex månader sedan jag och min fru var intima med varandra? Ja, jag har inget intresse av att vara en präst och leva i celibat.

Har du varit otrogen tidigare?

– Ja, i college när jag var mer nonchalant och dum. Men jag är en sådan person som tampas med skuldkänslor. Om man sa till folk att du kan ha en hemlig affär med sin drömman eller kvinna och komma undan med det utan att känna dig skyldig hade 100 procent av de tillfrågade gjort det.

Har du själv blivit utsatt för otrohet?

– Det vet jag inte, men jag gissar att jag har det. Ingen flickvän eller min fru har erkänt det för mig, men som en utbildad man gissar jag att det har hänt.

ARTIKELN HANDLAR OM