Familjerelationer

Samma storlek – olika stora

Av: 

Britt Peruzzi

RELATIONER

Lindex kläder för flickor är mindre än de för pojkarna

Flickornas kläder är mindre än pojkarnas.

Fast de har samma storlek.

– Helt barockt. Det finns ingen anledning alls att skilja på barns kläder, säger Malin Wollin, Aftonbladets krönikör och trebarnsmamma.

Tjejer ska vara rosa, små och leka stillsamt. Pojkar ska vara blå, större och busa runt.

Så är det uppdelat på galgarna på Lindex, menar mamman bakom Den nya bloggen, som har kritiserat storleksförvirringen på klädföretaget.

Det var när hon ifrågasatte skillnaden som hon av en expedit fick svaret ”Jo, men det är väl mer att det är större rörelsevidd i pojkkläderna. Dom busar ju runt på ett annat sätt.”

”Inbyggd begränsning”

”Välkommen till Lindex, våra flickkläder har inbyggd rörelsebegränsning”, skrev bloggerskan och fick stöd från massor av föräldrar.

En av dem är Aftonbladets krönikör Malin Wollin.

– Jag har två döttrar och en pojke. 6-åringen är jättelång, smal och har inga höfter. På vilket sätt är hon mer kvinna än en pojke? Jag begriper inte varför det ska vara skillnad, dels i utförandet, dels i storlekarna.

Kristina Hermansson på Lindex informationsavdelning säger att företaget har olika kollektioner, men beklagar att bloggerskan fått svaret att det rör sig om större rörelsevidd för pojkar.

”Försöker ta ansvar”

– Självfallet busar flickor runt och behöver rörelsevidd på samma sätt. Men vi är tacksamma för de kommentarer och synpunkter vi får och försöker ta vårt ansvar genom unisexkollektioner.

Aftonbladets bloggar
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer