Gott nytt lustfyllt år

Publicerad:
Uppdaterad:

Linn Heed ger sina bästa tips för 2009

Linn Heed är psykolog, psykoterapeut och Aftonbladets sexolog. Här är hennes bästa tips för ett lustfyllt år:

Skratta?…
Låt humorn vara vägledande vare sig du är i en relation eller lever som singel. Skratt är förlösande och frigör positiva krafter i kroppen. Du utstrålar glädje och harmoni, vilket är attraktivt. Det blir lättare att lösa konflikter om det finns glädje att dela.

Överraska?…
Lyxa genom att gå upp en kvart tidigare och ge din älskade frukost på sängen. Hämtmat ger tid över att hänge er åt varandra, i stället för att stå vid spisen. Ta bubbelbad tillsammans eller helglyxa genom att åka bort på tumanhand. Poängen är miljöombyte och prioriterad kvalitetstid för varandra! 

Kommunicera?…
Träna dig i att formulera vad DU behöver, önskar och längtar efter. Den andra delen av kommunikation handlar om att ta emot och lyssna. Var lyhörd för din partners önskningar. Tillsammans kan sexlivet bli hur dynamiskt och häftigt som helst.

Inspireras?…
Få inspiration, idéer, lustfyllda fantasier och teknik genom litteraturen. Förslag: ”Kåt, glad och tacksam” av Eva Sanner, ”Orgasmera mera” av Ylva Franzén, ”Position of the Day – sex every day in every way” från nerve.com och ”Kåterier” av Barbro Nyström.

Lek?…
Stimulera dina sinnen genom att nyfiket experimentera. Låt sexuella fantasier vägleda er. Ge utrymme för lekfullhet, längtan, passion och lust. Det gör dig själv levande och din relation dynamisk. Införskaffa gärna en sexleksak att utforska.

Ge och få?…
Våga vara generös med dig själv, din tid och dina känslor. Utgå ifrån tanken kring villkorslös kärlek. Genom att ge utan att förvänta dig något i gengäld, bidrar du till att skapa en varm och kärleksfull atmosfär. När givandet blir äkta, kommer mottagaren att själv vilja ge tillbaka. Den här spiraleffekten har stor power och kan få en snål och stillastående relation att bli levande och färgstark.

Linn Heed

Publicerad: