Därför vill jag inte ha barn

Katrin Schulman: Ingenting kan få mig att tycka barn är fantastiska

Pr-konsulten Katrin Schulman, 30, vet inget värre än barn och småbarnsföräldrar. Offentlig amning tycker hon är djuriskt och chockerande.

har inte tid I Katrin Schulmans liv finns ingen tid för barn. ”Jag vill jobba. Inte hämta från dagis och laga mat enligt tallriksmodellen.”
har inte tid I Katrin Schulmans liv finns ingen tid för barn. ”Jag vill jobba. Inte hämta från dagis och laga mat enligt tallriksmodellen.”

Vi träffas på ett kafé i Vasastan, Stockholm. På toalettdörrens insida sitter en affisch med reklamtexten: ”Feministfestival på Kafé 44. Barnpassning finns.”

Katrin Schulman skulle nog inte lägga märke till den överhuvudtaget.

– Ingenting i hela världen kan få mig att tycka det är fantastiskt med barn.

Katrin är gift med Alex Schulman, 32, känd bloggare och krönikör i Aftonbladet. Även om de är i skaffa barn-åldern händer det sällan att någon frågar Kat-rin om det inte börjar bli dags.

Tänker efter trots allt

– Folk känner till min inställning, jag har skrivit så mycket om det på min blogg. Men när människor talar av erfarenhet och säger: ”Vi väntade för länge. När vi försökte skaffa barn gick det inte” – då blir jag påverkad. Men mitt liv skulle inte kännas meningslöst om jag aldrig kunde få barn, säger hon.

Katrin irriterar sig på alla småbarnsföräldrar som festar gränslöst på krogen.

– Det är en hysterisk jävla hets bara för att de äntligen lyckats skaffa barnvakt för 500 spänn.

Men värst är barn som skriker, snorar och kladdar. Särskilt på flygplan.

– När de ställer sig upp och vänder sig om. Och föräldrarna ler och man måste vara trevlig och leka, säger hon och grimaserar illa.

De gånger hon och Alex åker på semester bor de enbart på barnfria hotell.

Offentlig amning är en annan sak Kat-rin Schulman reagerar starkt på:

– Ytterst få tjejer med barn tar hänsyn. De flesta langar fram patten och börjar amma på vilken restaurang som helst. Det är chockerande!

Skulle satsa på en barnflicka

Bara i det fall hon en dag skulle ledsna på att jobba, festa och träffa kompisar kan hon tänka sig att bli mamma. Men förutsättningen är en god ekonomi.

– Jag kan tänka mig att betala ganska mycket pengar för att ha en barnflicka dygnet runt. Ulrika Lidbo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN