Familjerelationer

”Ni är bara avundsjuka”

Av: 

Malin Wollin

RELATIONER

Malin Wollin beundrar alla som vågar gå utanför ramen

Malin Wollin är Wendela-krönikör.

Malin Wollin är Wendela-krönikör.

Jag tror det är fel i huvudet på folk. Inskränkta vardagsrasister, homofober och pissapor säger att invandrare begår alla brott, att bara bögar har hiv och att familjer med många barn lever på bidrag.

Jag säger; bovar kommer i alla färger, alla har hiv och barn är livet!

Hur kan man bli provocerad av att någon vill ha många barn? Avundsjuka?

Jag tror det. Visst är det enklare att ha två barn, men det allra enklaste är att ha inga barn.

Så om man vill ha ett enkelt liv utan gråt och tandagnisslan så låt bli barnen. Odla intressen, inred badrummet med handdukar från Marimekko och prova vin.

Själva odlar jag kärlek i livmodern, inte just nu dock.

Jag känner mig så rik med mina tre barn.

Det pratas mycket om att man ska ”se” barnen och HUR kan en tiobarnsförälder se alla sina barn?

Men hur mycket ”ser” tvåbarnsföräldrar med heltidsjobb sina barn?

Som hämtar klockan 17:30, stressar hem, lagar mat och kastar barnen i säng i en båge över huset som kostade för mycket och som gör att det måste jobbas dubbla heltider. Jämfört med en tiobarnsmamma som är hemma med de minsta och som alltid finns där?

Om övriga förutsättningar finns kan jag inte tänka mig något finare än att växa upp i en bullrig storfamilj. Där någon alltid är hemma, där man hjälper sina syskon, där man tar hand om varandra.

Jag har en syster, det är hela min syskonskara, nu bor hon utomlands och hon har inga barn så mina barn har inga kusiner. Hela min barndom önskade jag mig ett syskon till.

Jag slutade tjata någon gång i gymnasiet då sista budet var att jag tyckte mamma och pappa skulle adoptera ett kloakbarn från Rumänien.

Att ha barn är ett slitigt jobb dygnet runt som aldrig tar slut och man oroar sig tills man dör. Vilken slogan. Men jag vill inte vara utan det och jag beundrar de som vågar gå utanför ramen och skaffa lika många barn som Kristina från Duvemåla.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer