Ånej, hur gick det här till?

RELATIONER

Sju av tio läsare ångrar sitt fyllesex

1 av 2 | Foto: ångest dagen efter Fredagskväll – för många betyder det drinkar i en bar och kanske en ny bekantskap. Men när lördag morgon kommer är det många som ångrar både drinkarna och sexet.

Engångs-ligg efter krogen är ingen hit.

Nästan 8 av 10 av Aftonbladets kvinnliga läsare på nätet har ångrat fyllesex.

– Sex och alkohol går inte hand i hand, säger Linn Heed, sexolog och legitimerad psykolog.

Hela 77 procent av kvinnorna och 64 procent av männen i undersökningen på aftonbladet.se svarar ja på frågan om de haft fyllesex de ångrat.

”Svårare få orgasm”

– Det låter som höga procenttal. Men alkohol påverkar hjärnan så att det blir svårare att få orgasm och känna lust. Det blir också svårare tekniskt och fysiologiskt att genomföra ett samlag. Flertalet män har generellt sett svårare att få stånd, säger Linn Heed.

De flesta i undersökningen ångrar sig för att sexet var dåligt. I de flesta fallen skedde det med en tillfällig partner.

– Sex på fyllan med en tillfällig partner är oftast inte någon hit. När man är alkoholpåverkad gör man saker man annars inte skulle ha gjort. Krogragg går hand i hand med alkohol. Det är säkert en väldigt låg procent som haft ett ”one night stand” utan alkohol i kroppen, säger Linn Heed.

En av fyra norrmän

Norska social- och hälsodepartementet gjorde nyligen en undersökning på samma tema. Den visade att en av fyra norrmän ångrar sex de haft när de varit berusade.

Läsarna berättar

Lena Gunnars