”Min kille är så välutrustad”

RELATIONER

Linn Heed ger råd i sommarchatten

Linn Heed säger: Hej.... är ni redo för sommarens "sista" chatt. Låter lite ödesmättat, men vi gör ett litet uppehåll och är tillbaka sedan i augusti...

Moderator säger: Strax sätter vi igång! Välkomna att ställa frågor!

Jessica säger: Hejsan Linn. Jag är en tjej på 17 år som undrar lite angående graviditet och kondomer. Hur säkra är egentligen kondomer om dom inte spricker? Kan det rinna ut från sidan? Min pojkvän stannar alltid inne i mig en liten stund efter att han kommit, högst 20 sekunder, borde han dra ut den direkt? Kan det rinna något under dom 20 sekunderna? Hur märker man om man har blödningar under graviditet eller om det är ens mens? Vad är det för skillnad? Har man tex "mensvärk" med blödningarna? Sen vill min pojkvän också gärna att jag ska rida honom. Jag vill också men är orolig att det ska bli "klumpigt" o

Linn Heed säger: Hej Jessica. Många frågor, men jag skall försöka besvara alla så gott jag kan. Kondomer är ett mycket säkert preventivmedel, om man använder dem på rätt sätt, det vill säga trär på dom innan samlaget och är försiktig med att inte rispa dom med naglar eller smycken. Att tänka på efter utlösningen är att din kille håller ett ordentligt tag om kondomen när han drar sig ur slidan, eftersom penis slaknar och minskar i omfång efter utlösning, annars finns det risk att kondomen halkar av. Stannar han i dig i en liten stund (20 sek) så torde det inte vara någon fara att sperman rinner ut och befruktar dig. Man kan ha blödningar under en graviditet och uppstår sådana skall man givetvis gå och kontrollera detta. Det som kan vara trixigt är när man har mensliknande blödningar, tror att detta är mensen, men att man är gravid. Håll koll på menstruationerna och om något känns annorlunda och avvikande. Ett graviditetstest kan man alltid göra för att vara på den säkra sidan. Tänk dock på att det först ger utslag, EFTER beräknad mens. Pröva att rida din kille. Ni kanske upptäcker en ny ställning som blir riktigt häftig. Lycka till!

Jag =) säger: Hej! Jag behöver lite råd. Jag känner mig så dålig i sängen. Jag vet lixom inte vad jag ska göra riktigt. Den enda ställningen jag kör är missionären bara för att den är enkel. Jag vet inte ens hur jag ska göra för att rida en kille... Vad ska jag tänka på att göra? Tack för en bra spalt!

Linn Heed säger: För det första. Du är INTE DÅLIG I SÄNGEN. Du är kanske inte så erfaren, men det är verkligen inte samma sak. Alla barn i början, och övning ger som bekant färdigheter!!! Ridställningen är bra, eftersom det är du som styr tempo, tryck och djup. Den kan man variera på en mängd olika sätt. Har du goda benmuskler så kan du vila på fötterna och liksom sitta på huk över din kille. Vila med händerna mot hans bröstkorg för att få mer stöd och balans. Han kan samtidigt smeka dina bröst, din stjärt och din klitoris, allt efter behag! OM den känns arbetssam, så kan du välja att rida och vila på dina knän och underben. Den ridställningen blir mer avlastande och den känns också mer nära din partner, då du nästan kan ligga mage mot mage mot honom. Pröva gärna att "rotera" ditt underliv mot honom, på så vis gnider du ditt venusberg och klitoris mot hans underliv och kan lättare uppnå klitorisorgasm. Lycka till!

lll säger: Min fru ser inte på porr, onanerar inte och fantiserar inte nått vidare heller. Så hennes lust till sex inträffar inte så ofta som det kunde vid lite stimuli. Så hur ska jag lyckas egga henne, samtidigt som jag respekterar hennes ovilja till porr/erotisk film?

Linn Heed säger: Finns det andra sätt att egga och stimulera hennes lust än att erbjuda porr och erotisk film???? Bekräftelse, ömhet, kärleksbevis, är säkra kort för att få sin partner i god balans och få fatt i slumrande känslor. Detta kan göras i både ord och handling, stort och smått. Ibland kan det räcka med att bara känna sig åtrådd och längtad efter, så väcks vår lust och begär. Vi behöver känna oss attraktiva, både fysiskt och mentalt. Föreslå en skön oljemassage där du helt och hållet fokuserar på hennes kropp och njutning. Be henne bara slappna av och ta emot. Välj ett lämpligt tillfälle, där det inte finns störande barn, släktingar i rummet bredvid osv, utan när ni lugnt och ostört verkligen kan ha tid för varandra. Använd din fantasi och visa din Qvinna att hon är nummer ett!

undrande säger: Hej! jag har en fråga som skulle hjälpa mkt om man svar på. Det är så att det aldrig går för min tjej i sänghalmen. Det är inte så lätt för mig eftersom hon inte själv kan känna vart dom rätta punkterna är. Har försökt med smek och oralsex men inget resultat. Hon får dock orgasm med hjälp av duschen men inget annat funkar. Har du några tips? Hon hade hört om någon salva man kan smörja underlivet med, funkar det? Vi har det bra och så i sängen men hon saknar orgasm. Dock är vi inte inne i nån orgasmjakt utan pratar endast om det nån gång ibland. MVH Undrande

Linn Heed säger: Okej. Nummer ett: Hon får orgasm med hjälp av stimulering av duschmunstycket! BRA!!! Då vet ni att hon fungerar rent fysiologiskt sett. Det övriga handlar om psykologiska spärrar och hinder och kanske en del bristande teknik. Ett lästips är "Orgasmboken" av Katerina Janouch, där finns det många lekfulla tips till både teknik och sexuella fantasier. Den kan ni med fördel läsa tillsammans. Det finns olika salvor och piller som sägs ge starkare orgasmer, vara lusthöjande och så vidare, men i ert läge tycker jag att ni skall utforska din flickväns kropp och erotiska punkter utan dessa hjälpmedel. En investering i en liten vibrator kan vara en bra början. Med den kan ni leka tillsammans och stimulera vaginan och klitoris under samlaget. Den kan ge samma känsla av vibration som duschen, och kan på så vis utgöra en brygga till att få orgasm under samlag. Det är fixar ni, och det är bra att det inte är någon orgasmjakt. Då har ni alla förutsättningar. All lycka till!

Lisa säger: Hej Linn! Har läst dina svar på "utesex" men har en fråga i samma ämne. Är i Spanien på långsemester med min pojkvän och undrar, sex i havet funkar det eller kan det vara "farligt". Tänker mest på vattenkvaliten.

Linn Heed säger: Hej Lisa! Bra och intressant fråga. Jag tycker inte att du behöver vara orolig, utan känns det spontant och bra så är samlag i havet ofarligt. Det är klart, vet du om att vattnet emellanåt är förorenat, så skall du givetvis undvika samlag och kanske även bad (!), men i normala fall så skall detta inte utgöra något hinder. Har man små självsprickor, efter t ex svampinfektioner och dylikt, så kan bad och samlag i saltvatten svida lite grann, så tänk på det. Är ni båda friska och mår bra, så älska på!

johanna säger: Hej Linn.

Jag har två frågor till dig. Den första är ang. mina äggstockar.

Jag får ibland jätte ont`, ibland när jag och min partner har sex men även annars och undrar därför, varför gör det ont, och vad kan man göra åt det?

Den andra frågan är ang. p-piller. Jag har ätit p-piller i några månader nu och undrar även om jag fått min mens, mellanblödning vad det nu kallas, kan jag vara gravid?

Tack på förhand.

Linn Heed säger: Hej Johanna. På din första fråga så är det svårt att direkt säga vad det beror på. En möjlig förklaring kan vara att det är hormonellt betingat och att det är en biverkan av dina p-piller. Har du haft sådan smärta innan du började med preventivmedlet? Under ägglossningen (vilket du inte har när du äter p-piller), så kan äggstockarna också vara lite ömmande och ge upphov till molande värk och smärta. Jag tycker att du tar kontakt med din gynekolog och kollar upp detta. Äter du dina p-piller med rätt tidsintervall och inte slarvar, inte varit magsjuk och så vidare, så är det ett supersäkert preventivmedel. Du behöver inte oroa dig för att du är gravid. Mellanblödningar kan man få och dessa är hormonella och kan uppstå i början när man äter p-piller. Det är kroppens sätt att anpassa sig till hormonerna och hitta balansen i kroppen. Helt ofarligt.

säger: Hej hej. Jag undrar varför BDSM verkar leva i totalt mörker i samlevnadsfrågor? Är det (fortfarande) ett så känsligt ämne att ta upp eller är det helt enkelt så att det av olika orsaker varken engagerar eller intresserar sexologer?

Linn Heed säger: Hej, kan bara svara för egen del, och det är inte något som är för känsligt att beröra, skriva om eller diskutera. Det är intressant, men ofta är det komplexa och psykologiska processer bakom, vilket sällan kan uttryckas och komma till sin rätt på några få rader i en frågespalt. Men skicka gärna frågor i ämnet, så skall jag försöka ge mina synpunkter på det!

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan.

Annie säger: Hej Linn, jag har ett ovanligt men jobbigt problem. Det är så att min pojkvän är väldigt välutrustad. Närmare bestämt 20 cm i omkrets, och detta gör givetvis ont vid inträngandet! Vi använder glidmedel och tar det försiktigt, men finns det något annat knep för att det inte ska göra så ont? det brukar inte göra så ont under samlaget, men ibland gör det de med. Det känns som att jag är "tvingad" att vara väldigt upphetsad för att det ska funka. Är det något fel på mig? Kan jag skadas av detta? Går det att förminska omkretsen? Detta är inget skämt, utan väldigt jobbigt för mig..tacksam för svar,

Linn Heed säger: Hej Annie! Du har helt rätt, du behöver vara väldigt, väldigt upphetsad för att ditt underliv och dina känsliga slemhinnor i slidan inte skall ta skada av friktion och mekaniskt nötande. Ett långt förspel där din lubrikation (våthet) hinner med är ett måste. Man kan givetvis ta lite extra hjälp av glidmedel eller olja, men ofta så behöver du vara maximalt upphetsad både mentalt och fysiskt för att det skall möjliggöra samlaget och vara en njutning! Använd samlagsställningar där du har kontroll över inträngandet. Ridställningen, eller missionären där du kan hålla emot hans underliv och överkropp och reglera hur snabbt inträngandet sker. Förminska omkretsen är svårt och behöver i sådant fall diskuteras med en läkarspecialist.

Moderator säger: Nu måste vi tyvärr sluta. Vi önskar Linn och alla chattare en riktigt glad sommar!

Linn Heed säger: GLAD SOMMAR alla Chattvänner! Hoppas att ni får en skön, vilsam och sexuellt färgstark sommar! Glöm inte bort, smek, kyssar och hångel, spontansexet och kom-i-gång-sexet. Alla orgasmer är BRA orgasmer! Vi hörs i augusti igen! STORA KRAMAR, Linn