Mejla

Åsa Erlandson

”Familjeliv – Sveriges största satirsajt”

RELATIONER

Åsa Erlandson: Det är vinst varje gång

Så här i gråa november finns det ett idiotsäkert sätt att pigga upp sig. Något som ger vinst varje gång. Jag talar så klart om Familjeliv.se, Sveriges största satirsajt. En tummelplats för frivilliga och ofrivilliga komiker, excentriker och vanliga dårar som har det gemensamt att de alla är föräldrar – med för mycket fritid. Välkommen till Gökboet!

Jag upptäckte denna ständiga källa till glädje för sex år sedan när jag fick barn och av en slump hittade diskussionstråden ”Hjälp! Min femåring råkade döda en kyckling av misstag!” Än i dag fantiserar jag om hur den där mamman tänkte. Vilka förväntningar hade hon när hon satte sig vid datorn? Att det skulle rassla in svar i stil med ”Åh, skitjobbigt när det där händer. Jag vet precis hur det är, min treåring råkade döda en lemur.”

Sedan dess kan jag inte sluta lytesläsa och tävlar med bekantskapskretsen om vem som kan hitta bästa tråden. Än i dag leder jag med kycklingtråden, trots vassa utmanare:
”Brukar ni amma och ha sex samtidigt?”
”Skulle ni skaffa barn med en jurist?”
”Har mitt barn ett white trash–namn?”
”Någon som minns texten till en sång som heter Blinka Lilla Stjärna?”
”Jesus kommer!”
På vilket annat forum som helst hade man dömt ut dem som troll, men nu
är vi alltså på Familjeliv. Flashback för föräldrar.

(På det riktiga Flashback finns för övrigt tråden ”Jag råkade döda min kompis guldfisk”).

Jag vet att föräldraforum fyller en jätteviktig funktion för många. Här hittar människor nya vänner, får stöd när amningen krånglar eller bara en chans att avregera sig. Men i det stora hela är Familjeliv dravel och krösamajahistorier i ett, ett parallellt universum där snopp heter myspinne och flytningar trosjuice och där fansen av någon underlig underlig anledning som jag aldrig kommer förstå tycker det är mer naturligt att fråga snuttis_82 om råd när bebisen har 41 graders feber, än att åka in akut.

Det startas knäppa trådar om andras knäppa trådar och det finns även en avdelning för satir men jag fattar inte varför. Originalet är så mycket bättre. Så om någon på Familjeliv läser det här – betrakta det som en jobbansökan. Att vara admin hos er måste vara Sveriges roligaste jobb.

Av: 

Åsa Erlandson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Åsa Erlandsson