Familjerelationer

”Vad vill poor little rich girl?”

Av: 

Åsa Erlandson

RELATIONER

Åsa Erlandson blir akut provocerad av Gwyneth Paltrows dagbok

Åsa Erlandson är Wendelas krönikör.
Åsa Erlandson är Wendelas krönikör.

Det går sällan att mäta hur människor har det, vi är ju så olika.

Men gränsen går vid uppenbart kändisgnäll.

Jag blir akut provocerad av Gwyneths dagbok, på så många sätt.

Läsningen är direkt fördummande och efter några minuter med Gwyneths dagbok så är man på en alpackas nivå: Nej! Morgonen är förstörd! Kaffemaskinen gör inte rätt sorts kaffe! Nästa kris inträffar när hon upptäcker en svag svettlukt efter att ha ägnat en timme åt att hitta rätt outfit. Och så vidare.

Men inte minst är det hån mot alla som på allvar sliter för att få ihop vardagen och som ser en dusch varannan dag som lyx.

Och ändå inte hinner förverkliga sig själva ett endaste dugg.

Vad vill poor little rich girl? Impa med att hon hinner träna, staljas och ha tjejmiddag samma dag – eller att vi ska tycka synd om henne?

Sorry. Det blir bara gratisunderhållning.

För Gwyneth är en mångmiljonär som har råd att anställa en egen armé av assistenter om hon vill, till exempel en som enbart har till uppgift att trycka på rätt knapp på kaffemaskinen varje morgon.

Egentligen borde man bara rycka på axlarna åt superkändisar som tycker det är jättejobbigt att leka mamma, pappa, barnflicka om det inte vore för alla läsare som ser hennes dagbok som sin Bibel och skriver beundrande kommentarer svärtade av skuldkänslor.

En lätt ångest över att de inte hinner gå på några dance aerobicspass eller servera nybakade cup cakes när barnen kommer hem från skolan.

Sådana kvinnor vill man av ren omtanke skälla ut lite grand.

Jag vågar inte visa G whineth Paltrows dagbok för de i min omgivning som kämpar för att få ihop hyran eller drar hela lasset själva.

Åtminstone en av dem skulle få högt blodtryck.

Å andra sidan är risken inte så stor, hon skulle aldrig hinna läsa.

Gwyneth listar sina tidsparartips till verklighetens folk. Därför vill jag bjuda tillbaka.

Varsågod, här är mina bästa tips till mångmiljonärer som har svårt att hinna med:

* Minska ner och ägna max en timme per dag åt att matcha babykläder. Du sparar tid och som en extra bonus behöver barnet inte längre se ut som en påskkyckling.

* Låt maken avlasta. Kanske kan hans sekreterare beställa veckans hemleverans av delikatessmiddagar? (Gwyneths make Chris Martin är helt osynlig i hennes dagbok).

* Tjäna ytterligare en halvtimme per dag – genom att sluta blogga om din tidsbrist.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer