”Familjerådgivning är lättare än att gräla”

RELATIONER

Patrick Dempsey om hur han håller ihop sitt äktenskap

I ett bra äktenskap måste man jobba på relationen i förebyggande syfte. Det tycker i alla fall skådespelaren Patrick Dempsey, som går hellre går i familjerådgivning än grälar med sin fru.

Foto: Ap
Patrick Dempsey och hans fru Jill på Emmy-galan i augusti förra året.

Patrick Dempseys karriär fick ett andra liv när han fick rollen som Derek Shepherd,”Dr. McDreamy”, i supersuccén Grey's anatomy. Men framgången, och pengarna som har kommit med den, har inte stigit honom åt huvudet, fortfarande är det familjen som kommer i första hand, försäkrar han i en intervju med amerikanska Life magazine.

– Att tjäna pengar handlar för mig om att kunna försörja mina barn, och att vara pappa får en att granska den person man är. Man granskar sitt äktenskap och tänker "hur kan jag göra det här bättre? Vad gör jag för att fortsätta utvecklas och skapa en trygg miljö för mina barn?”.

Går på kontroller

Ett bra sätt är enligt Dempsey att gå i familjerådgivning.

– Visst, vi går liksom på kontroller, och upptäcker ”jaha, det här måste vi jobba på”. Vi hade ett bra förhållande från början men man stöter alltid på något man måste bearbeta.

– Att gå i rådgivning är lättare än att gräla.

Har dyslexi

I intervjun med Life magazine berättar skådespelaren också om sin dyslexi, som har blivit bättre sen han fick barn.

– Det är väldigt terapeutiskt att läsa för min dotter. Jag har gått tillbaka och lär mig nu läsa på en mycket grundläggande nivå. Jag läser ”Dr. Seuess” för henne, och jag helar en del av mig själv samtidigt som min dotter utvecklas.

Patrick Dempsey, 41, är sedan drygt sju år gift med Jill Fink, som är makeup-artist. De har en 4-årig dotter och väntar tvillingar till våren.

Anna Andersson