”Det är dags för en ny kontaktannons – min”

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

Läs Robert Lauls krönika

Robert Laul, reporter på Sportbladet
Robert Laul, reporter på Sportbladet

En fejkad kontaktannons och ­Zlatan Ibrahimovic bojkottade Aftonbladet i sju år.

Efter ännu en sommar utan att någon svarat ja på mina frierier tänker jag:

Man kanske skulle skriva en annons för sig själv också?

Det kan ju inte gå ­sämre.

Som fotbollsreporter är min mest omtalade journalistiska gärning den som fått störst negativa konsekvenser för Sportbladet. Hösten 2003 ­intervjuade jag en ung Zlatan som pratade om fotbollen och sin nyvunna framgång men också om ensamheten som proffs i Ajax.

– Ibland känner man sig ensam. Känns nästan som man måste ha en flickvän. Jag ska skaffa stor familj ­tidigt, sa Zlatan.

Intill artikeln skojade jag till det med en påhittad kontaktannons:

”VILL DU VINNA CHAMPIONS LEAGUE MED MIG? Atletisk kille på 22 år, 192/84, med mörkt hår och mörka ögon söker kvinna i lämplig ålder för seriöst förhållande. Jag är rök- och spritfri, mina intressen är ­fotboll och fräcka bilar. ­Gillar barn.

Jag finns i Amsterdam, var finns Du?”.

På publiceringsdagen blev fotbollförbundet nedringt av kvinnor i olika åldrar samt en del bröder som meddelade att just deras syrra skulle bli en utmärkt fru till herr Ibrahimovic.

Zlatan?

Rasande.

– Din jävla pajas. Du har förlöjligat mig inför hela svenska folket, röt han efter landslagets morgonträning.

Kontaktannonsen blev starten på en sju år lång bojkott. Först 2010, efter flytten från Barcelona till Milan, återgick ­Zlatans och ­Aftonbladets relation till det normala.

Historien tar inte slut där. Zlatan träffade sin kärlek (på en parkeringsplats, inte tack vare annonsen) och har i dag två glada barn.

Själv står jag kvar och stampar efter ännu en torftig krogsommar. Dejting­sidor vågar jag mig inte in på, jag har en skuld till ­biblioteket och hon i Ica-kön tittar aldrig åt mitt håll. Däremot verkar jag kunna skriva kontaktannonser som får ett visst ­genomslag.

Om någon mot förmodan skulle vara intresserad hittar ni den här:

KONTAKTANNONS 2.0

”VILL DU ­VINNA DIVISION 4 MED MIG? ­Bänkad ­veteran på 35 år, 174/85+, med hår kvar och glasögon söker en kvinna ­utan större förväntningar. Jag är rök- och spritfri på mornarna, mina ­intressen är super­hjältar och att reta ­Patrick ­Ekwall på Twitter. Barn tycker att jag är ­rolig. Jag finns i ­Solna, finns Du?”.

Publicerad: