”Tänk på varför ni blev kära i varandra”

RELATIONER

Charlotte Perrellis råd till läsarna

Foto: MENINGEN MED LIVET Charlotte Perrelli tycker att det är viktigt att hålla ihop familjen med maken Nicola och de båda sönerna. Här är paret med äldste pojken Angelo i Kolmårdens djurpark. –Visst kan det vara jobbigt och tidskrävande med små barn. Men för mig är barnen meningen med livet, och jag vill att de ska känna sig trygga i familjen.

– Jag tror att många kämpar för lite innan de separerar.

Det säger sångerskan Charlotte Perrelli, som är mitt i småbarnsåren med sin make Nicola.

De har sönerna Angelo, två år, och lille Alessio, fyra månader. Charlotte har föräldrar som fortfarande är gifta, och det är också hennes eget mål.

– Man ska inte ge upp bara för att det blir lite jobbigt, barnen förtjänar mer än att bli runtsläpade mellan föräldrarna. Man får vara medveten om att det är tufft och tidskrävande med barn, men tänka på att det framför allt är fantastiskt.

Vad är det viktigaste för att hålla ihop relationen?

– Att värna om varandra även när man är trött och grinig. Till exempel ge en massage eller skriva en gullig lapp på morgonen. Det gäller att tänka på varför man blev kär i den andre.

Är det rätt att hålla ihop för barnens skull?

– Inte BARA för barnens skull, om man bara bråkar och inte mår bra. Men samtidigt - man måste försöka mer än en gång. Det kommer en tid när man får mer tid för varandra igen, och det går nog fortare än man tror, säger Charlotte Perrelli.

Tio råd som kan rädda familjen

Läs mer

Cecilia Gustavsson

ARTIKELN HANDLAR OM