Skolflickor erbjuds ”latteläger”

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Täby kommun arrangerar sommarlägret ”Girl & The City” för 11- till 13-åringar

Ur broschyren för sommarläger för barn och unga i Täby.
Ur broschyren för sommarläger för barn och unga i Täby.

Glöm det klassiska kollot med lekar och klippbad.

I Täby erbjuds tjejerna istället en veckas ”cityliv” med ”latte varje dag”.

Girl & The City heter sommarkursen.

– Skulle det vara så att den här beskrivningen stämmer kommer jag inte tillåta att kursen arrangeras, säger moderaten Fredrik Schulte, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kopplingen till tv-serien ”Sex & The City” är tydlig i beskrivningen i Täby kommuns broschyr med sommaraktiviteter. Sommarkursen ”Girl & The City” erbjuder skoltjejer i årskurs 5 till 7 en veckas ”hejdlöst frossande i mode och cityliv”.

Förutom studiebesök på Stockholm Fashion Centre och NK, ska kursdeltagarna lära sig att gå på spa, få göra färganalys – och ”dricka latte varje dag”.

– I Täby börjar flickor i den åldern intressera sig för att åka till stan och gå i affärer. Grundtanken var att försöka visa på positiva delar av staden, säger Mats Blückert, fritidskonsulent i Täby kommun och initiativtagare till kursen, till tidningen Metro.

Ordföranden upprörd

När aftonbladet.se ringer upp hänvisas istället till kultur- och fritidsnämdens ordförande Fredrik Schulte. Och han hävdar att beskrivningen av kursen är felaktig.

– Jag läste själv om detta i media och blev väldigt upprörd. Det är helt enkelt fel beskrivning. Det här är ett läger för mode och design, precis som man kan åka på seglingsläger, säger Fredrik Schulte.

Det är inte alls så det beskrivs?

– Nej, det är där skon klämmer. Det är en omdömeslös marknadsföring. Skulle kursen göras enligt beskrivningen i broschyren och på hemsidan, kommer jag inte tillåta att den arrangeras, säger Fredrik Schulte.

Hur går det för alla dem som anmält sig till kursen och tror att de ska gå på en shopping- och kaffe latte-kurs? Enligt Täby kommun är kursen fullbokad.

– Det är bara att beklaga att det blivit så här. Alla som anmält sig måste få en korrekt beskrivning och så får de avgöra om de vill delta.

Publicerad: