"Kan jag bryta upp för att hitta mig själv?"

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Problem? Hör av dig till oss – så får du hjälp av andra läsare att lösa det!

Relationsdilemmat

Jag är 30 år och gift sedan åtta år tillbaka. Vi har två barn. Efter två år med personliga problem har jag tappat bort mig själv. Trots att min man har ställt upp i ur och skur, vill jag nu vara ensam. Är det fel att separera för att hitta tillbaka till mig själv igen?

Sallie

JA Det är själviskt att lämna honom och du får det troligtvis inte bättre ensam. Be att få vara för dig själv, åk på semester med någon väninna.

Kajsa

JA Det är inte bra för barnen att ni skiljer på er. Tänk inte bara på dig själv!

LedZna

NEJ Du bör göra saker för din egen skull. Är det viktigt för dig att få vara ensam så kan man separera en tid.

Tinttu

NEJ Gå om du känner att du inte kan hitta dig själv igen med honom. Om inte du mår bra så gör ju inte familjen det heller. Lycka till!

Mvh från en som tänker i samma banor

NEJ Det är inte själviskt av dig. Du har all rätt i världen att få hitta tillbaka till dig själv. Om så inte för din skull så gör det för dina barn eller kärleken för din man. Jag tror att om han älskar dig så förstår han. Hoppas allt löser sig!

NEJ Om du är helt säker på att separation är enda sättet för dig att bli frisk och hitta tillbaka till dig själv, så är det den bästa lösningen även för din familj. Jag är övertygad om att de mår sämre av att ha dig hemma och veta att du egentligen inte vill vara där, än av att du inte är där. Om du däremot är osäker på om separation är enda möjligheten för dig att bli frisk, tycker jag att du dels bör gå till psykolog ensam, men även att ni bör gå i familjeterapi.

Johanna

Nej Det är inte fel, det finns inga rätt eller fel här. Det viktigaste är vad du vill och väljer, men du bör förstå att det finns ingenting som säger att det blir lättare att hitta dig själv bara därför att du separerar. Om du separerar så bär du fortfarande med dig dina problem, dessa måste du ta tag i, de går inte att fly från! Prata med din man om hur du känner och vad du behöver för att utvecklas, be att få det utrymme som behövs för att hitta dig själv. Om du sedan i slutänden kommer fram till att du vill skiljas ska du givetvis också göra så.

K-man

Publicerad: