Barnen kan bli vad de vill – men de ska vet att de måste kämpa

Av: Malin Wollin

Publicerad:
Uppdaterad:

Malin Wollin vill att barnen ska vet att livet inte alltid är kul

Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.
Foto: Johanna Reeder
Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.

När jag var 13 hade jag jättesvårt att bestämma mig, skulle jag bli modell eller skådespelare?

Hur trög är man inte när man är ung och tror att livet är lätt? Att om man råkade bli snygg på ett klassfoto en gång när klockan slog tolv och tuppen gal så kan man bli välbetald fotomodell i Paris.

Att barn vill bli prinsessor och ballerinor är bara gulligt och väldigt oskyldigt. Värre blir det då när man är tretton och fortfarande tror att allt är möjligt bara man gör ett val.

Jag tänker fortsätta tala om för mina barn att de kan bli precis vad de vill trots att jag enligt mumbojumbopsykoanalyssnack gör dem en otjänst. Jag tänker fortsätta lura i dem att allt är möjligt. Men de ska veta att det blir svårt och att de måste kämpa.

Hur får man barnen att städa rummet, frågar jag mammakompisar uppgivet.

Nio av tio svarar; gör det till en tävling, gör städningen till något roligt.

Jag har gjort det till en tävling, jag har försökt vara crazy cool parent som gör livet till en fest och städningen till ett party.

Men no more. Livet är inte kul hela tiden. Livet är inte saft och kakor och glasspinnar i frysen. Glasspinnar i frysen kostar pengar och de kommer dit för att mamma och pappa går till jobbet och det är inte så sabla kul hela tiden.

Städa rummet är tråkigt men det ska tamejfan göras ändå.

När du är vuxen och välbetald prinsessa kan du skita i att städa. Men så länge du bor här plockar du upp pryttlarna från golvet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN