Mejla

Daniel Pernikliski

”Affärsidén – mjölka föräldrar på pengar”

RELATIONER

Daniel Pernikliski om "pengasugande, flickdrömsutnyttjande modellstudioföretag"

Mina varningsklockor dånade inför samtalet med det pengasugande, flickdrömsutnyttjande modellstudioföretaget. Min äldsta dotter och hennes bästis hade fått ett erbjudande att bli fixade och plåtade, alldeles gratis – de måste bara få ett godkännande från föräldrarna först.

I en tonårings öron låter det naturligtvis alldeles fantastiskt. För även om jag inte gillar det, så vet jag hur många unga tjejer som bär på en hemlig dröm om att bli modell. Men jag vet också att ingen avsätter dyrbar studiotid bara för att vara bussig mot ett par fjortonåringar.

Det visade sig att det inte räckte med ett godkännande, man var också tvungen att komma dit som förälder i slutet av sessionen för att ”se så att allt hade gått rätt till”. Hahaha, det är så dags då, när fotograferingen redan har ägt rum. Vad kan man göra vid det laget? ”Vi ser att ni har utnyttjat våra barn och fotat dem nakna i hundkoppel, det var inte bra.”

Nej, det handlade så klart om att de ville kränga de där jävla bilderna, till svindyra priser. Och hur mycket större chans är det inte att göra det om man tvingar dit de obemedlade barnens lite mer bemedlade föräldrar och sätter dem i ett obekvämt sammanhang, där de inte vill göra sina barn besvikna?

Flickorna fick göra det som en kul grej. En kvarts sminkning och fem minuters plåtning efter totalt två timmars väntan, trots att tiden var bokad. Inget hårfix, inga outfits. Sjukt ovärt tyckte flickorna, med allt rodd och ringande som krävdes för att få vara med.

En affärsidé som bygger på att mjölka föräldrar på pengar, genom att locka dit unga tjejer med hjälp av modelldrömmen, ger mig kräksmak i munnen. Även om det beredde mig viss tillfredsställelse att redan i förväg veta att de skulle få avsätta studiotid förgäves.

Av: 

Daniel Pernikliski

Publisert: