Mejla

Malin Wollin

"Nej, pappor bär inte sina barn i öronen"

Publicerad:

Jag tycker också att mamma är bäst för sitt spädbarn. Eftersom vi har brösten med mjölken och eftersom vi har delat kropp i nära ett år. Lilla bebisen har hört mina hjärtljud och klivit ut ur min kropp.

Att påstå att mamma och pappa har samma värde för ett alldeles nyfött barn är bara politiskt korrekt mumbojumbo. Ett nyss fött spädbarn behöver sin mamma mer än sin pappa. Tiden kanske är ny och framtiden må vara här ­sedan länge men bebisars behov förändras inte.

Så långt är jag alltså med professor Annica Dahlström.

Men sedan promenerar hon ju rakt över alla vettiga gränser och retar upp ett helt kön. Frågan är ­varför hon vill provocera som hon gör (hon har ju inte ens en blogg).

Dahlström hänvisar till viss forskning på apor, ­vilket känns extremt relevant om man med relevant menar inte relevant, och om man ­läser mellan raderna så kan man tolka hennes slutsatser som att män, när det kommer till småbarn, är utvecklings­störda.

Hur är det fatt med ­forskare som tror att bara för att apor kan lägga prylar i en skål så är de lika bra som oss på att handla på Coop?

En FISK kan skjuta en boll framför sig för att få belöning.

Kan fiskar också handla på Coop?

Hur kan man vara professor och påstå att män inte fattar att man inte kan bära en bebis i benet därför att apungar som inte fått vara med sina mammor utvecklat kroniska sjukdomar?

Jag tror absolut att det kan vara skadligt för spädbarn att vara ifrån sin mamma men ­tanken är väl ändå att både mamma och ­pappa ska vara där?

Och vilka nyförlösta ­mammor lämnar ­sina bebisar längre än ett par timmar i stöten? Man pumpar kanske i en kokt flaska, hastar i väg hålögd och blekfet och kommer hem ­någon timme ­senare med stirr i blick och våt blus.

Man stressar därför att man är till brädden fylld av hormoner samt att brösten ­håller på att spricka i ­direktsändning.

Man gör det därför att man har blivit mamma och då är man ett galopperande lejon som bara vill hem till lejonklippan och häva ut fendrarna. Men man gör det INTE därför att man tror att pappan till barnet bär bebisen i örat.

Var finns forskningen som ­visar på den samhörighet en nybliven moder känner med sin partner? Att hon vet att hon kan lämna det dyraste hon har hos det näst dyraste hon valt?

Jag såg Helen ­Sjöholm på Guldbaggegalan. Tre veckor tidigare hade hon fött tvillingar.

Vi får väl hålla tummarna för att pappa Sjöholm inte tappade dem med huvudet ­före i golvet.

Av: Malin Wollin

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN