”Hon lägger ut privata saker om mig på nätet”

Eva Rusz och läsarna ger råd i veckans relationsakut

– Ömsesidig respekt är a och o i en relation, säger Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz.  

Hon tycker att Johannes ska ge flickvännen ett ultimatum. Om hon inte slutar skriva om honom i sociala medier – hota med att göra slut.

– Att exponera sin partner på nätet mot dennes vilja är detsamma som att utsätta honom eller henne för andlig striptease, säger Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz.

Men det handlar inte enbart om vad man skriver eller inte skriver i sociala medier. 

– Att gå in för att göra precis det partnern uttryckligen säger att han eller hon inte vill, är ett oroväckande drag, säger Eva Rusz och tillägger:

– Den som medvetet trycker på partnerns svaga punkt begår ett övertramp. Om man sedan gör det om och om igen och dessutom njuter av det - då är man sadistiskt lagd.

Eva Rusz tycker att flickvännen verkar spela social teater. 

– Hon beskriver sitt liv på Facebook och skapar en föreställning om hur fantastisk deras relation är, när hon i själva verket gör honom illa.

Kanske är hon ”kär och galen” och vill visa hela världen sin lycka, men ett nej är ett nej, tycker Eva Rusz.

Hon är oroad över vad sociala medier gör med oss människor, när allt mer av det som tidigare var privata angelägenheter blir offentligt och tillgängligt för alla och envar.

– Johannes vill ha exklusivitet. Han vill kunna vara privat med henne, men det får han inte. 

Eva Rusz tror att hennes oförmåga eller ovilja att ta det han säger på allvar beror på brister i kommunikationen. Om Johannes ska få till en förändring måste han försöka nå henne på ett annat sätt.

– När hon skrattar bort det han säger, ska han ta tag i henne, se henne i ögonen och fråga: ”Hör du vad jag säger?” säger Eva Rusz och fortsätter:

– Om hon då fortfarande inte tar in att han menar allvar, får han hota med att göra slut.

”Han är snål och girig – jag har lust att göra slut”Vill du ha råd kring ett relationsproblem?

Ulrika Lidbo

Publisert: