Relationer

Här är deltagarna – i Sveriges första ”Miss Transsexual”

Av: 

Carina Bergfeldt

RELATIONER

Ikväll blir en av dem Sveriges nya skönhetsdrottning.

Anna, Alexandra, Valentine, Renee, Eden, Daniella, Agneta och Linn hoppas alla på samma sak:

Att blir den första ”Miss Transsexual Sweden”.

Dragplåster Eric Saade uppträder på ”Miss Transsexual Sweden 2010”. Ullared-Mattiaz sitter i juryn och Dominika Peczynski leder galan tillsammans med ”Miss Inga”.

Miss Gay har funnits länge.

Mr Gay likaså.

Och nu på årets Pridefestival kommer för första gången en Miss Transsexual att utses i Sverige.

– Det är dags för transexuella att få en plats bland skönhetstävlingarna också, säger Patrik Andersson.

Mer accepterat utomlands

Han är en av arrangörerna till tävlingen som går av stapeln ikväll den 28 juli på klubben Ambassaduer i Stockholm och menar att transexuella som grupp i Sverige fått mycket lite uppmärksamhet och förståelse.

– Transsexualitet är mer accepterat i andra länder som Thailand, Filippinerna och Brasilien. Här i Sverige är många rädda för hur människor i samhället skall uppfatta dem. Därför känns det så roligt att vi har åtta vackra och modiga kandidater som vill ställa upp och visa att de existerar här bland oss andra i Sverige och att de lever som vanligt folk, säger Patrik Andersson.

”En kul grej”

En av de tävlande är Agneta Persson, 22, från Norrköping.

– Jag tycker att det är en kul grej. Jag gör det för att visa att jag är precis lika stark som vilken kvinna som helst, säger hon till Aftonbladet.

Vinnaren kommer att representera Sverige i den stora internationella finalen som äger rum i Bangkok i höst och heter Miss International Queen.

– Jag tänker inte så mycket på att vinna. Jag känner att jag gärna ställer upp för Sverige om jag skulle göra det, men att vinna och få åka till Thailand känns både läskigt och skrämmande. Men det är klart… vinner jag blir det den bästa sommaren någonsin, säger hon.

Publisert: