Paolo & Petter = sant

1 av 3
De lyckliga tu som pryder nya numret av QX: Petter Askergren och Paolo Roberto.

avCarina Bergfeldt

RELATIONER

De träffades på gymmet.

Gifte sig i Neapel.

Och hade en ”hård, dramatisk och episk” bröllopsnatt.

I juninumret av QX berättar Sveriges mest oväntade äkta makar: Paolo Roberto, 41, och Petter Askergren, 36, om sin kärlekshistoria.

…Vi får väl börja med att säga att allt är på låtsas.

I juninumret av QX som kommer ut i dagarna har tidningen tagit fasta på den svenska bröllopsyran och låtit fantasin flöda. För hur vore det egentligen om kronprinsessan Victorias stora kärlek hade hetat Daniella Westling istället?

Ett par i tre år

QX började spåna fritt och komponerade sedan ihop fem drömbröllopspar som de önskade gifte sig. Sagt och gjort. Bingo Rimér blev bröllopsfotograf och i tidningen berättar paren om bröllopet, kärleken och bröllopsnatten. Läsarna får bland annat veta att det var David Hellenius som frågade chans på Peter Jihde, att Regina Lund och Tilde Fröling gifte sig på Arlanda med himlen och änglarna som sällskap och att sångaren Ola Svensson varit ett par med Mr Gay Sweden, Christo Willesen, i tre år.

– Det här är ett ställningstagande, säger Petter Askergren – som i tidningen gift sig med Paolo Roberto – till Aftonbladet.

– Det är en kul grej, men samtidigt viktigt. Alla människor är lika mycket värda och förtjänar samma rättigheter, oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning.

”Trygga i vår manlighet”

På artistens hemsida ligger numera en video från fotograferingen uppe. Där ser man hur han och ”maken” förbereder sig för fotograferingen.

– Det var kul att göra det tillsammans med Paolo. Vi är båda så trygga i vår manlighet.

Petter berättar att han än så länge inte fått särskilt många reaktioner på plåtningen.

– Men tidningen är ju inte ute än. Det lär väl bli lite rabalder från någon, men då är det ju de som framstår som idioter, inte vi.