10 heta tips från experten

avMonica Karlstein

RELATIONER

Så hittar du – och fångar – drömdejten

Dejtingcoachen Marie Hagberg tycker att det finns oändligt med singelaktiviteter och att man kan flirta överallt.

Här ger hon sin tio hetaste tips för att fånga drömdejten.

Foto: Martina Wärenfeldt
Lägg huvudet på sned, tipsar Marie Hagberg.

1. Tänk: ”Alla vill ha mig”

Intala dig själv att alla vill ha dig. Affirmera hundra gånger om dagen om det så krävs! Du får ett starkt självförtroende och det får andra att flockas runt dig.

2. Fundera: ”Vad vill jag ha?”

Fundera över vilka inre egenskaper som du vill att din drömpartner ska ha. Då blir det enklare att veta vad du letar efter och du kan vara säker på att du hittat rätt när kärleken väl dyker upp.

3. Nätdejta

Nätdejting är ett av de mest effektiva sätten att träffa drömpartnern på, eftersom så många singlar redan finns på internet. Det är också ett rätt så oskyldigt sätt att ta kontakt på.

4. Ta varje chans att träffa människor

If you snooze you loose. Stanna inte hemma, gå på den där festen eller eventet där du inte känner någon. Vem vet, det är kanske just där ditt livs kärlek väntar. Vila franför tv:n kan du göra när du blir gammal.

5. Skaffa en wing-woman/wing-man

Skaffa en vän som du kan gå ut med, som finns som stöd så att du slipper stå ensam vid baren. En som kan se till att du visar ditt allra bästa du.

6. Fixa singelkalas

Bjud in alla singlar du känner och se till att de tar med sina singelvänner. På så sätt har ni alla något gemensamt eftersom ni umgås med samma vänner, men har ändå kanske aldrig tidigare träffats.

7. Läs på om relationer

Den som tar körkort pluggar körkortsteori för att kunna ta sig runt i trafiken. Vill du bli bra på att träffa någon och få relationen att fungera läs på.

8. Träna på gym

Snygga personer har det lättare på dejtingmarknaden. Genom att träna på gym stärker du både din fysiska och mentala hälsa. Och vem vet, det kanske är när svetten lackar som gnistorna slår.

9. Bli allmänbildad

Allmänbildning väcker intresse hos många. Se till att du är uppdaterad i nyhetsflödet och läs gärna in dig på något specifikt, som till exempel svensk historia.

10. Gå på kurs

Många singlar går på kurs. Därför är det ett fantastiskt tillfälle att träffa andra singlar som delar samma intresse. Öppna Studiefrämjandets katalog och anmäl dig till en kurs i något som låter kul.