Läsarna: Så ”facebook -skryter” vi på jullovet!

RELATIONER

Okej, erkännes.

Vi skriver ju inte Facebook-statusar om prinskorvarna som blev till sotkorvar på julafton. Eller skidutflykten som blev misslyckad eftersom lillen tappade bort snuttefilten.

På Facebook framhåller vi ofta våra bästa sidor. Bilder där vi är som snyggast.

Vi pratade med 5 glada julfirande om hur de kommer att ”facebook-skryta” under julledigheten.

Zara Selander, 19, student, Stockholm.

– Jag kommer nog att skryta med att jag ska åka till Tokyo. Jag ska dit på jullovet och träffa en kompis som bor där, så jag kommer att uppdatera Facebook så att familjen vet hur jag har det. Det blir långa statusrader om vad som har hänt under dagen. Men innan jag åker kanske jag skryter med att jag har sista tentan avklarad, ha ha.

Ellen Andersson, 20, säljare, Eskilstuna.

– Det kommer nog att bli någonting om hur mysig julen är hos kusinerna i Stockholm och om vilka fina julklappar jag har fått. Förhoppningsvis kommer jag att kunna skryta med en Iphone 4 i julklapp! Jag hoppas också att jag och mina vänner åker till Sälen och då blir det någon statusuppdatering om det. Kanske ”Är uppe i Sälen och klämmer lagg”. I dag skulle jag nog uppdatera om att jag precis har varit på intervju och fått nytt jobb som säljare.

Ulla-Carin Andersson, 52, undersköterska, Stockholm.

– Jag kommer inte att skriva var jag befinner mig för jag är rädd för inbrott. Men jag kommer att skryta om allt ifrån julmys till vilka fullträffar jag har fått in med julklapparna. Jag tror bland annat att jag har fått till en klockren klapp till min svåger, om han inte redan har fått en sådan (jag säger inte vad det är för han läser Aftonbladet) så tror jag att han kommer att bli riktigt nöjd...

Andrea Calvan, 21, student, Mexico City.

– Jag uppdaterar min Facebook-status med att jag är på semester i Sverige och hälsar på min bror som bor här. Jag kommer nog att skriva om att vi ska åka till Jönköping och berätta om hur roligt vi har. Sen kommer jag också uppdatera med hur vacker vintern är här i Sverige innan jag åker tillbaka till Mexico.

Lotta Aschan, 29, mammaledig, med dottern Maia, 1 år, Nacka.

– Det skulle vara om mina hemmagjorda köttbullar då. Jag kommer säkert skriva ”Har gjort 300 köttbullar, de blev jättegoda”. Sen kommer jag att uppdatera statusen om min dotter också. Jag skryter om det mesta hon gör för hon är så duktig. Vi kom också nyligen hem från Kap Verde i Afrika, där uppdaterade jag statusen lite skrytigt några gånger med till exempel ”plus 30 grader i poolen” eller med att vi bodde ute i öknen på ett all inclusive-hotell som såg ut som ett sandslott.

Foto: Magnus Liam Karlsson