Hon är 18 år – och fyrabarnsmamma

avLina Lindkvist

RELATIONER

Sian Robbins är en ovanlig tonårsmamma – med en tvååring och nyfödda trillingar

Foto: Mark Large/SCANPIX
Stolta nyblivna föräldrar. Trillingarnas storerbror Jaden är inte med på bilden.

Brittiska Sian Robbins var bara 15 år gammal när hon blev gravid med sitt första barn.

Sedan kom tre söner till – idag, tre år senare, är hon nybliven fyrabarnsmor.

När då sjuttonåriga Sian Robbins fick veta att hon väntade trillingar tillsammans med pojkvännen Callum Thomas insåg hon att mycket hårt arbete väntade.

Hon hade sedan tidigare sonen Jaden med en annan man, och kände viss tvekan inför att bli fyrabarnsmamma vid 18 års ålder, skriver Daily Mail.

Svårt beslut

Men det unga paret bestämde sig för att den oplanerade graviditeten trots allt var välkommen.

Kort därpå, under graviditetens första period, ställdes de inför ett svårt beslut igen – läkarna varnade för komplikationer.

Om de valde att abortera ett av fostren skulle det öka livschanserna för de andra två. Men Sian Robbins vägrade – och det visade sig gå vägen.

Föddes 11 veckor för tidigt

Trillingsönerna Taylor, Tyler och Levi föddes 11 veckor för tidigt med akut kejsarsnitt. Vid födseln var de så små att de rymdes i moderns handflata.

Pojkarna fick tillbringa första delen av sina liv i kuvös på sjukhuset, men efter sju veckor kunde den till antalet fördubblade familjen lämna sjukhuset och installera sig i hemmet i Portsmouth.

– Tre bebisar är mycket, men jag är så glad att vi har dem allihop. Det innebär dock en hel del arbete – vi gör av med 24 blöjor och 18 flaskor mjölk varje dag – och kör fem maskiner tvätt, säger Sian Robbins, nu 18, till Daily Mail.

”De är jobb nog”

Och den nittonårige fadern är säker på sin sak;

– Vi ska definitivt inte ha fler. Pojkarna äter och sover precis som de ska men tre bebisar och en tvååring är jobb nog.

ARTIKELN HANDLAR OM