”Kvotering kan få igång processen”

RELATIONER

Läs chattet med Pia Brandelius och Anita Jekander

Sara säger: Hej! Jag har en kvinnlig chef som uppenbart favoriserar män; det är ett himla revirpinkande. Förslag på hur jag ska göra? Byta jobb?

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: Fråga din chef om hon är medveten om att hon favoriserar männen. Svaret får avgöra ditt nästa steg.

Anna säger: Vi har en tjejmaffia på jobbet som det alltid är så himla SYND om, tycker de i alla fall. De förpestar hela arbetsplatsen med sitt gnäll. Hur hanterar man egentligen det? Jag vill ju inte vara en motsyster men de är så himla negativa.

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: Det är inte du som är motsyster, det är dom. Det är svårt med den här typen av "supergrupper" på arbetsplatser, i allmänhet måste de sprängas. Är det bara du som står utanför? Om inte, prata med dina andra kollegor om problemet och vänd er gemensat till er chef. Dessutom, ta inte gnället personligt. Kom ihåg att det är dom som inte mår bra. Det är därför de gnäller.

GT säger: Är det verkligen skillnad för kvinnor att göra karriär, jämfört med män? jag tycker inte heller att det är så lätt, men som man är det bara mitt fel medan kvinnor kan skylla på patriarkatet eller nåt.

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: Alla människor har ett personligt ansvar. Men ingen kan förneka att det än så länge är mest män som åker glashiss samtidigt som kvinnorna ofta slår huvudet i glastaket.

sandöga säger: Om man klagar över att man blivit dålig behandlad eller diskriminerad som tjej så blir man direkt stoppad i skrikig-kärrig-facket, hur kommer man ifrån det?

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: Försök att undvika gnäll och besvikelse. Påvisa dina meriter och din kompetens. Begär ett enskilt samtal med din chef, lägg fram vad du faktiskt har gjort det senaste året etc. Hjälper inte det, byt jobb!

stina säger: Hej, jag vill klättra på karriärsstegen - men det finns väldigt begränsade utvecklingsmöjligheter på mitt jobb. (Litet företag i mediabranschen). Rekommenderar ni att jag byter arbetsplats eller satsar på de få topposter som finns?

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: Börja med topposterna, går inte det; byt arbetsplats.

Mimmi säger: Hjälp, jag har blivit ett alibi! Jag har fått en plats i ledningsgruppen och nu lutar sig gubbarna nöjt tillbaka. Jag försöker driva en del jämställdhetsfrågor - men gissa om jag är ensam då... Jag är ju deras bevis på att de är jämställda. Har ni något förslag på hur jag kommer vidare? Trivs ju annars och vill inte byta jobb.

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: För det första; förklara för gubbarna att du bara representerar dig själv och inte hela kvinnosläktet. Be din chef utse en man till att driva jämställdhetsfrågorna. Det oväntade och "tvärt-om-strategier" ger ofta bättre resultat än de förväntade. d.v.s. att du som kvinna ska driva jämställdhetsfrågorna. Försök få in fler kvinnor i ledningsgruppen så att ni kan stötta varandra.

marie säger: Hej! Jag är en typisk duktig flicka - som just börjat se mönstret. Mina chefer berömmer mig massor och säger att jag i princip är oumbärlig, och sen blir det ett skäl för en massa andra (mest män men även en och annan kvinna) att segla förbi mig när det gäller t ex vidareutbildning. Jag inser att bara jag kan göra något men tror ni att jag måste byta jobb? Det känns lite läskigt.

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: Återigen. Begär ett enskilt samtal med din chef. Be att få konstruktiv kritik istället för klappar på huvudet. Det är så män coachar varandra.

sandöga säger: Tror ni inte att den manliga maktbalansen är generationsbetingad? Killar i min ålder (kring 25) är rätt jämställd... när vår generation kommer till "makten" kanske allt är mycket bättre... men är det rätt med kvotering? Ger det inte bara mer problem?

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: Till viss del är den unga generationen mycket bättre på jämställdhet. Men sanningens minut kommer när kvinnorna föder barn. Då klättrar männen förbi dem på karriärstegen.

Förövrigt har det rått manlig kvotering i flera tusen år! Hot om kvotering kan vara ett sätt att få igång processen.

ylva säger: Vilka argument för löneförhöjning biter bäst på manliga chefer?

Anita Jekander och Pia Brandelius säger: Kvinnor tjänar i genomsnitt 80% av mäns löner vilket i sin tur leder till sämre pension när den dagen kommer. Så skaffa dig en jämställd man som tar lika mycket ansvar där hemma, påtala detta förutom att du givetvis lägger fram en lista på allt som du har gjort för din arbetsplats det senaste året och hur du själv tycker att du har utvecklats.

Det var vårt sista svar, tack för oss och lycka till! Och glöm inte att ta fram er humor och skratta åt eländet istället för att hamna i gnällfällan!