Hur ska jag göra för att inte bli så arg?

RELATIONER

Gustav: Lista situationer där du brister

Hur gör man med sin ilska? Det brast för mig i hallen när vi skulle gå till dagis. Jag försökte vara en bra pappa och förklara att sätt på dig kläderna nu, så får du leka med Pokebollen sedan. Det funkade inte och då kastade jag bollen och skrek. Nu skäms jag som en hund. Hur sätter man stopp för sin ilska?

Anders

Hej,

Jag tror inte att ilska går att stoppa. Den letar sig ut. Även om man lyckas bita ihop och lösa det med stela käkar och hårda händer så känner man sig som ett arsle efteråt.

Som tur är går det alltid att be om ursäkt. ”Förlåt för i morse. Jag var så stressad.”

Lista situationer där du tycker att du brister. Vad kan du göra annorlunda? Behöver ni en halvtimme till på mornarna så ni hinner både leka och tappa koncentrationen under påklädningen några gånger utan att det blir för stressigt? För ofta handlar det ju inte så mycket om barnet. Utan om du själv är i balans. Är du så hungrig/trött/stressad att du inte orkar något annat än att allt går på räls?

Och ta inte de stora principdiskussionerna när du är som svagast. Även om barnet kan klä sig själv, tycker jag att det är okej om man själv lirkar på strumpbrallorna just den morgonen.

ARTIKELN HANDLAR OM