Stylad för kärlek - funkar det?

RELATIONER

Aftonbladets reporter testade nya lyxdejtingen

1 av 6 | Foto: Djupintervju Att grillas med personliga frågor i över en timme kan vara jobbigt. Men samtalet bjuder också på en hel del skratt. Mitt emot mig sitter Sofia Sandström, Magnus Almgren och Beatrice Ståhle.

Är det möjligt att hitta drömprinsen med hjälp av ett dejtingprogram?

Söndag skickade ut singelreportern Maria Gunnarsson för att ta reda på svaret. Här är hennes rapport.

Min chef har skickat mig på Lovesearchs dejtingprogram Platinum Exclusive. En genomgång i åtta väl uttänkta steg ska hjälpa mig att hitta den stora kärleken. Det finns värre sätt att skrapa ihop till månadshyran. Och lättare, inser jag under den inledande intervjun.

Intervjuas en timme

-Vad vill du få ut av din relation? Ta ut svängarna ordentligt: Vad är drömmen?

Coachen Magnus Almgren ser frågande på mig. Det gör också dejtingagenten Sofia Sandström och Lovesearchs vd Beatrice Ståhle där de sitter med pennorna i högsta hugg.

Djupintervjun på en dryg timme är grunden för hela dejtingprogrammet. Under den tiden ska de ansvariga komma fram till vem jag är, vad jag söker och kan ge i en relation.

När samtalet är över sammanfattar Sofia min profil. Jag känner igen mig i den bild hon målar upp, både när det gäller mig själv och den jag söker. Jag kommer på mig själv med att tänka att "det kanske inte är så dumt det här."

För att ge deltagarna bättre självförtroende ingår makeover och styling i paketet. Att handla kläder med en personal shopper visar sig vara ren lyx. I ett avskilt rum bakom butiken går Christina Ekman igenom mina storlekar och frågar om det är något särskilt jag vill eller inte vill ha.

- Inget rosa, säger jag. Det är min absoluta hatfärg. Christinas ögon börjar glittra. Hon har hittat dagens utmaning. Bekvämt tillbakalutad i en fåtölj läppjar jag på ett glas mineralvatten medan hon springer runt i butiken. Hon kommer tillbaka med famnen full av plagg i olika färger, en hel del rosa.

Det mesta passar

Det mesta passar mig. Beatrice och Sofia strör komplimanger över mig och självförtroendet får en rejäl skjuts.

Jag fortsätter till frisören Björn Sjöberg som ska tämja mitt självfall.

- Jag vill klippa en slankare frisyr och ta fram dina kindben. Det ger ett mjukare intryck mot ansiktet, säger han.

Björn kan sin sak. På något vis lyckas han klippa fram min personlighet. Jag är supernöjd när jag slår mig ner hos make up-artisten Linda Törnqvist. Det visar sig bli en chock. Jag nästan studsar när jag ser mig själv i spegeln.

- Å jösses, utbrister jag.

Försöker posera

Ögonen har lyfts fram och hudtonen jämnats ut. Jag ser tuffare och mer sofistikerad ut än tidigare. Jag är definitivt mer sminkad än vad jag brukar vara och det tar lite tid att vänja sig.

Ivrigt påhejad av Sofia, Beatrice och art directorn Dominique Pons försöker jag sedan posera för fotografen Jakob Asker.

- Gapa lite så att tänderna syns. Sedan kan du skratta med huvudet bakåtlutat!, uppmanar Dominique.

- Ha ha ha?, grimaserar jag stelt medan det rycker i ansiktet. Musklerna tycks ha glömt i vilket läge de normalt befinner sig och alla skrattar.

Jag ler med sammanbitna tänder och tänker: "Jag förtjänar en löneförhöjning för det här!"

Jakob visar några av bilderna när vi är klara och till min förvåning ser många bra ut. Nu kan jag luta mig tillbaka och vänta på att bli ihopmatchad med någon för en dejt.

När Sofia ringer två månader senare har jag hunnit skaffa ny frisyr och färgat håret. "Äsch då, nu blir det falsk marknadsföring" är det första jag tänker när jag får veta att de hittat en matchande dejt till mig. Tänk om han föll för mina blekta lockar?

Jonas, en 32-årig musiker, ska bli min dejt. Enligt Sofia har vi många gemensamma beröringspunkter.

- Vi tror att ni skulle passa bra ihop, men är oense om hur bra. Jag gillar er båda jättemycket, säger Sofia.

En söt kille

Jag är nervös på väg till dejten. Men jag hade inte behövt oroa mig. Han är redan på plats när jag kommer fram. En söt kille med pigga blå ögon och rufsigt hår. Vi slår oss ner med var sin öl på uteserveringen. Det är svårt att veta vem som är mest skeptisk till en början - han eller jag. Först sedan fotografen gått kan vi slappna av och ha trevligt. Den första trevande ölen följs av flera och en god middag. Vi sitter där i timmar medan det skymmer, pratar om allt möjligt. Han är grymt trevlig. Jag kommer på mig själv med att sitta och flina som en katt som just svalt en kanariefågel. Det är sällan man får så bra kontakt med någon första gången man träffas.

Det enda som saknas är den rätta gnistan. Men jag vet att jag vill lära känna honom bättre. Vi byter telefonnummer och ger varandra en kram innan vi skiljs åt.

Vill träffas igen

Några dagar senare får jag ett mejl som får kinderna att glöda framför bildskärmen. Jonas har bara bra saker att säga om dejten och vill att vi ska träffas igen. Det gör jag också.

Vi träffas några gånger till. Åker till romantiska Dalarö, äter en god middag och tittar på fotbollsmatch ihop. Men det studsar inga gnistor. Jag saknar spänningen - känslan av att själv upptäcka att "Wow, den här killen skulle jag kunna bli kär i!" Det hela känns lite krystat och rinner snart ut i sanden. Ändå har pengarna inte varit bortkastade. Jag har lärt mig mycket om mig själv och det var spännande att se med vilka andra tror att jag passar ihop. Självförtroendet är på topp när jag nu dejtar vidare.

Så här mycket ingår i de olika dejtingpaketen:

Så lyckas du på dejten

Här kan du leta kärlek på nätet:

Maria Gunnarsson