”Vi vill ha sex - inte kärlek”

RELATIONER

Petra, 26, söker män på nätet: Jag skulle kunna ha en ny kille varje dag

Hon är ung, välutbildad, snygg och trött på förhållanden.

Nu söker Petra, 26, bara sexkontakter.

- Jag har fått för mycket kärlek och för lite sex, säger Petra.

Foto: sexkontakter Petra, 26, söker sexkontakt på nätet. "Utbudet är enormt, om jag ville skulle jag kunna ha sex varje dag", säger hon. I dag finns ett fyrtiotal svenska sexkontaktsajter på nätet.

Det är en försynt tjej som öppnar dörren till sin våning i en mellansvensk stad. Osminkad med håret i tofs, klädd i jeans och snygga märkesglasögon.

Hon är civilingenjör på väg ut i arbetslivet och sedan en tid även medlem på Bodycontact, en sexkontaktsajt.

- Jag vill träffa någon som är trevlig som jag kan ha sex med utan att bli kär. En ren KK, säger Petra.

I sin presentation har hon kryssat för att hon söker en "sexkompis". Inte ett "förhållande". Hon kräver också att han är under 30 år, smal och vältränad och längre än 1.75.

"Bara för min skull"

- Jag har alltid varit mer sexintresserad än mina pojkvänner. Det var aldrig så ofta eller så bra som jag ville. Eftersom jag inte varit singel så mycket eller haft one night stands, så tar jag igen det nu, säger Petra.

Hon beskriver sina sexkontakter som ordnade och kontrollerade. Framför allt kan hon vara sig själv.

- Spelat roller har jag gjort i förhållanden. Här är jag mig själv. Jag bryr mig ju inte om de här killarna, utan gör det bara för min egen skull.

Krogragg tror hon inte på. Då hamnar hon i underläge, blir tjejen som sitter och väntar på att han ska ringa.

- På Bodycontact har jag aldrig blivit kär. Det är bara sex och båda vet vad det handlar om. När det är över så är det över.

Första sexkontakten träffade hon efter bara ett dygns bekantskap, på neutral mark. Klädd i kjol och linne, som han ville.

Hade sex i bastu

- Vi träffades i en bastu och hade sex. Det var annorlunda, mer intensivt. Vi skildes åt och jag skickade ett sms att jag kunde tänka mig att göra det igen.

Sedan dess har Petra träffat andra också. Vissa har hon sex eller telefonsex med. Andra byter hon bilder och har sms-sex med.

Först nu vågar hon formulera hur hon vill ha det.

- Man frågar: vad gillar du, vad vill du? I början var det jättesvårt. Jag sade att jag ville ha sex. Inget direkt avancerat.

En dejt dumpade hon redan när hon såg honom. På håll visade det sig att han inte alls såg ut som han beskrivit sig själv.

- Han var inte den han utgav sig för. Så jag gick därifrån.

Hon har inte berättat för sina kompisar att hon sexdejtar. Även hon har fördomar om tjejer som hamnar i säng efter krogen.

- Jag är inte tjejen som knullar runt. Tjejer som går hem med någon från krogen riskerar att bli utnyttjade. Jag vill ha mer ordnat sex och styr upp det själv.

Får självförtroende

Sexsajterna har gett henne självförtroende.

- Äntligen kan jag bejaka att jag är sexuell. Det finns ingen kille i vägen som jag måste ta hänsyn till. Jag kommer nog att ha man, hus och barn någon dag, men inte nu.

Petra heter i verkligheten något annat.

Möt kvinnorna som slutat att vänta på den rätte. De vill ha sex - utan kärlek. Och tar själva kontakten. Aftonbladet Kvinna har granskat den sexuella revolutionen på nätet. Vi fann attraktiva, välutbildade kvinnor som tar vad de vill ha. På samma villkor som männen.

Jessica Ritzén