Kärlek uppåt väggarna

Publicerad 2014-02-14

Helene & Glenn har tapetserat sovrummet med sina kärleks-sms

Här är kärleken alltid på tapeten Tapeten som nyligen kommit upp på sovrumsväggen hos Glenn och Helene visar ett par hundra sms som de skickat till varandra sedan de började dejta sommaren 2011. ”Här står det svart på vitt varför vi är så rätt ihop och jag blir påmind om det varje morgon och kväll”, säger Glenn.

De delade andras textrader på scen i sjutton år innan de fann varandra.

Idag delar de sina egna texter hemma på sovrumsväggen.

Dansbandsdrottningen gav rockkungen en minst sagt personlig kärleksförklaring – en sms-tapet.

Ibland går det hett till!

Hässleholms stora showartist Glenn ”Wish” Åhstedt är van att sjunga om kärlek på scen som Elvistolkare. Nu har han av sambon Helene Persson, Kristianstads dansbandsdrottning, fått en unik och annorlunda kärleksvägg.

Idén fick Helene redan innan de flyttade ihop. En kväll låg de i sängen och läste gamla sms från tiden då de träffades.

– Det var så mycket kärlek och så många fina ord. Jag kände att jag ville föreviga alltihop och bestämde mig för att sätta upp allt på väggen den dagen då vi flyttade ihop.

Men det var inte helt enkelt. Pratbubblorna med sms:en skulle visa sig vara i för dålig upplösning för att trycka upp i större skala. Helene hann få nej från flera tapetmakare innan hon hittade ett företag som specialiserat sig på personliga tapeter.

”Börjar med sms från 2011”

Deras kärlekshistoria börjar högst upp i vänstra hörnet med Glenns allra första textmeddelande sommaren 2011.

– Jag var på semester i Frankrike och hade bestämt mig för att jag inte ville vara med någon annan än Helene. Min dotter hjälpte mig att skicka ett sms där vi skrev att jag ville träffa Helene så snart jag kom hem, säger Glenn.

Eftersom de tidigare bara jobbat ihop svarade hon svalt att de säkert skulle råka på varandra i jobbsammanhang.

– Då skickade jag ett till, gick direkt på sak och skrev att jag ville prata ”kärlek, barn och framtid”.

Lustfyllda meddelanden

Då föll polletten ner och redan efter första dejten var Helene såld. Därefter gick det fort, det vittnar sms-tapeten om. Textmeddelanden om barn och husköp följde – och några av betydligt mer lustfylld karaktär.

– Jag funderade först på om jag skulle ta bort de mest sensuella sms:en men de är också väldigt roliga. Tapeten sitter i sovrummet och dit kommer bara vänner som vi ändå inte skäms inför, säger Helene och skrattar.

I dag är de så rädda om tapeten att de helst skulle vilja sätta en glasskiva framför. Och att flytta härifrån nu går inte alls – i alla fall inte utan att tapetsera om.

– Det är så lätt att glömma när åren går och vardagen kommer. Jag ville ge Glenn och mig själv en vägg att samlas kring, att gå tillbaka till när någon av oss behöver kärlek.

Texterna på väggen har också en enande effekt.

– När vi har våra fajter går jag upp hit, läser några sms och påminns om all vår kärlek. Tapeten kommer att kitta ihop oss under tuffa tider. Det är världens bästa kärleksförklaring. En sådan här borde alla par ha, säger Glenn.