Relationer

”Jag skulle kunna träffa honom igen”

Av: 

Lina Lindkvist

RELATIONER

Tiden räckte inte. Singlarna Tove och Patrik satt i 4 timmar

TOVE & PARTRIK Aftonbladets dejtingtestare Tove Björnlund, 28, och Patrik Järgården, 30.
TOVE & PARTRIK Aftonbladets dejtingtestare Tove Björnlund, 28, och Patrik Järgården, 30.

45 minuter räckte inte. Singlarna Tove Björnlundh, 28, och Patrik Järgården, 30, satt i fyra timmar.

– Jag vet det mesta om hans hemförhållanden och vad han värderar i relationer, men jag har ingen aning om vad han kollar för tv-serier, säger Tove och skrattar.

Ser ni singlarna i baren? De har aldrig tidigare träffats, men när de senare under kvällen skiljs åt vid tunnelbanan kommer de veta allt om varandras mammarelationer, största skam och svåraste minnen.

Tove och Patrik gick på blinddejt för att testa Arthur Arons 36 frågor – och blev positivt överraskade.

”Triggade varandra”

– Mest oväntat var väl hur otroligt ärliga vi var. Det var som att vi båda sa ”nu kör vi” och sedan fanns inga spärrar, säger Tove när vi pratar i efterhand, och Patrik delar hennes uppfattning;

– Hatten av för oss, vi gjorde det till hundra procent. Vi triggade nog varandra också, när man märker att den andra är helt ärlig vill man vara det tillbaka. På det sättet lärde vi känna varandra otroligt snabbt.

Båda tyckte att konceptet med ett manus för första dejten hjälpte mer än det stjälpte. Förutbestämda samtalsämnen, känslan av att dela en lite udda upplevelse – och minimal risk för obekväm tystnad. Momentet de båda bävade mest inför, det avslutande fyraminutersstirret, visade sig därtill vara mindre plågsamt än väntat för båda – kanske för att de hunnit skämta om obehaget ett par timmar.

”Störiga frågor”

– Vi diskuterade varje svar, så de 45 minuterna överskred vi redan under första sessionen. Vissa frågor var störiga, som ”nämn fem grejer du tycker om hos mig” – när vi har känt varandra i en halvtimme... Men det är kanske just den sortens frågor som gör att man hoppar flera dejter fram i tiden, säger Tove.

– Hela grejen var en ögonöppnare på många sätt. Vi kom fram till att just vi två kanske inte hade hamnat på en dejt i vanliga fall, att vi kanske verkar olika, men det visade sig ju snabbt att vi delade massor av tankar och värderingar. Och vi hade en jävligt rolig kväll, säger Patrik.

Nästa: Vanlig dejt

Den stora frågan då – kommer ni ses igen?

– När vi skildes åt sa vi inget om det, men känslan var ändå ”vi har haft en jättetrevlig kväll”, och sjukt nog ”vi känner ju varandra”. Jag skulle absolut kunna träffa honom igen, säger Tove.

– Om hon skulle fråga om jag vill ses igen kan jag absolut tänka mig det, men i så fall vore det kul att prova en ”vanlig dejt” utan manus, säger Patrik och skrattar.

Publisert: