Stresskriget

avSofia Ström

– vilken bloggdrottning har störst rätt att klaga?

1 av 2
Vad vet en sådan som Linda Skugge om mitt liv?

Vem har störst rätt att klaga?

Och vem lider mest?

Det krigar nu bloggdrottningarna om.

I samband med en presskonferens för 2,6-miljonerklubben, Alexandra Charles hälsoklubb, skrev Ebba en krönika om sin stress. Hon beskriver sig som en ”prestationsprinsessa” som håller på att ”explodera av alla måsten och borden”.

”Ebba är sämsta tänkbara förebild för kvinnor som stressar”, kontrar Linda Skugge.

”Även om Ebbsingen har det stressigt mellan de olika cocktailkalasen så är det inte samma sak som om man är ensamstående trebarnsmamma i hemtjänsten i Borås”, skriver Linda Skugge till Aftonbladet.

Hon svarar på Aftonbladets frågor via mejl eftersom hon är mitt i nattningen av tre barn.

”Hur vågar hon?”

”Varför anser dessa ”supermammor” att de är bättre än sådana som jag, som inte vid 30 års ålder hunnit skaffat tre kolikbarn, villa och våningssängar? Hur vågar hon, undrar jag, sätta sig över hur andra människor väljer att leva sina liv?”, skriver Ebba på sin blogg.

Måste man ha barn för att få klaga?

”Det är inte det som detta handlar om. Det handlar om dem som lever låtsasliv och har ångest över totalt meningslösa saker”, skriver Linda.

Har du något tips till Ebba och andra unga kvinnor i karriären?

”Se till att leva ett liv utanför city bland normala svennar och blattar. Ha identiteten någon helt annanstans. Umgås inte med kändisar. Drick inget alkohol. Googla aldrig dig själv. Gå inte med på Facebook”.

Har flera bloggar

Detta skriver Linda Skugge, som i sitt mejl bifogar en lista med länkar. De går till 1. Hennes bokblogg, 2. Hennes egen blogg, 3. Hennes twitterblogg. 4. Hennes frågespalt och 5. Hennes hemsida.

Aftonbladet har sökt Ebba von Sydow för en kommentar.