Hur får jag mejl-mannen?

RELATIONER

Fråga: Jag har kommunicerat med en man en lång tid per mejl. Intresse har uppstått, och planerat för en träff, men nu backar han. Påstår att han inte vill försaka sina barn, han trivs med sitt jobb osv. Skall jag försöka få honom att ”vakna”. I och med hans avvisande blir jag mer intresserad och ”fixerad”. Tacksam för svar!

Singelkillen svarar: Jag förstår verkligen varför han tvekar. Vi vet ju alla att en dejt en kväll är detsamma som att försaka sina barn och skita fullständigt i jobbet. Ska jag vara ärlig tycker jag att alla yrkesutövande pappor som går på en dejt borde spärras in på livstid. De är samhällsfarliga och rakt igenom onda.

Allvarligt talat, du måste ifrågasätta den här mannens resonemang. Antingen har han en väldigt snedvriden syn på vad en dejt är, eller också räds han en träff eftersom han har något att dölja. Är du säker på att han inte har en sambo eller hustru? Hursomhelst, förklara för honom att det vore trevligt att ses, helt förutsättningslöst. Förklara att det inte är så oerhört märkvärdigt. Förklara att han barn med all sannolikhet kommer att överleva det.