”Mirakeltrosorna gjorde oss smalare!”

RELATIONER

Aftonbladet testade nya succébyxan – och minskade måtten på en vecka

1 av 2 | Foto: Foto: Fredrik HOFGAARD
Effekt direkt De tajta mirakeltrosorna formar figuren redan när man sätter på sig dem. Efter en vecka gav de våra testpersoner Kristina och Frida ett mätbart resultat.

Drömmer du om en ny figur?

Nu finns trosorna som sägs ge dig snyggare kropp – utan att du behöver banta.

Aftonbladets testpanel: De fungerar!

Den lilla svarta sitter som ett korvskinn och jeansen stramar – då kan quick-fix-lösningen Lipo contour vara något för dig. Enligt tillverkarna är underbyxorna en succémetod som formar kroppen genom micromassage, vilket ökar blodcirkulationen. I England köar kvinnorna för att köpa dem.

”Mirakelbyxorna”, som de kallas på de brittiska öarna, är skapade och framtagna av den italienske professorn Marco Gasparotti. Men den ursprungliga funktionen var en helt annan än att snabbt bli slank om stuss och lår. Underkläderna användes från början på patienter som genomgått fettsugning, med avsikt att minska svullnaden efter ingreppet och få snabbare läkning. Dock visade det sig snart att trosorna hade fler potentiella köpare. Numera inhandlas de främst av personer som vill forma om kroppen på ett enkelt sätt.

Fixar även celluliter

Det låter kanske magiskt, men mirakeltrosan bygger på en mycket enkel princip.

– Det är en kompressionsbehandling, som temporärt flyttar vätskan i vävnaden, förklarar Jan Jernbeck, plastikkirurg vid Akademikliniken i Stockholm.

– Den trycker till huden och ger en utslätande effekt. Fast det är ingen permanent lösning, utan vätskan går tillbaka efter ett tag.

Men inte nog med det: trosorna fixar även celluliterna. Materialet gör att huden trycks ut och ojämnheterna försvinner.

Byxorna har haft bevisad effekt i kliniska studier på 4 000 personer. Resultat ska kunna uppmätas efter bara sex dagar, men bäst effekt fås efter fyra veckor. När du slutar att använda trosorna återgår kroppen efter en tid till sin gamla skepnad.

Det finns dock en hake: du måste bära dem minst 8 timmar om dygnet, och helst under vaken tid.

Vanlig gördel fungerar

Den som vill lägga rabarber på ett par kan shoppa dem på Londonresan eller beställa dem via företagets hemsida (cirka 700 kronor inklusive frakt).

Den positiva nyheten är dock att vanliga gördlar fungerar på liknande sätt, och torde ge ungefär samma resultat, enligt Jan Jernbeck. Dessutom är de flesta billigare – och även snyggare, om vi ska vara helt ärliga ...

”Jag har minskat med 3 centimeter”

Frida Sjödin och Kristina Bergdahl testade mirakeltrosen. Underbyxorna (Lipo contour) bars under sju dagar. Testpersonerna åt och levde som vanligt under perioden. Stussmåttet togs där bakdelen är som bredast.

Foto: Privat

Frida Sjödin, 31: Stussmått före: 99 cm Stussmått efter: 96 cm

”Men gud vad fula!” Det var första tanken när jag såg tygtingesten som skulle vara mina underkläder en vecka. För det kan knappast kallas trosa, det där heltäckande polyesterfängelset med samma färgton som huden.

98 centimeter mätte stussen före experimentet. Jag är före detta viktväktare, så jag är van vid måttbandet. Då skulle det mätas runt alla kroppsdelar du kunde få plastbandet runt (och inte runt). Jag mäter mig fortfarande och det brukar sluta på 98 eller 99 centimeter.

Så när veckan är över och måttbandet visar minus tre centimeter så är överraskningen total. Vad har hänt?

Jag har fyra teorier:

Trosan verkade som en slags korsett och stussmåttet kommer snart krypa upp tre centimeter igen.

Jag har minskat i omfång på grund av sunt leverne.

Rumpfettet har tryckts ner till knäna.

Trosan fungerar och fettet har upplösts.

Jag hoppas innerligt på det sista...

Foto: Kalle Assbring

Kristina Bergdahl, 35:

Stussmått före: 106 cm Stussmått efter: 105,5 cm.

Höften är aningen smalare nu än när jag började, men det var en halv centimeter som kostade på. Jag var riktigt skeptisk till dessa byxor innan jag prövade dem och efter en vecka med de tighta, hudfärgade ”cykelbyxorna” var min känsla inte helt förändrad.

De är obekväma, man känner sig instängd. Dessutom är de inte särskilt vackra. Min man gav mig kommentaren: ”Hm, älskling, dom var inte direkt sexiga....”

Ett annat dilemma: renligheten. Varje kväll har jag stått och handtvättat underbyxorna eftersom man inte får ha på sig något under dem och anvisningarna kräver att man bär dem på sig hela dagarna.

Hursomhelst: En vecka senare mäter jag 0,5 centimeter mindre över stussen.

Kan det verkligen stämma? Om det var jag som mätte fel eller om jag verkligen minskade, det är frågan...