Dämpade sin sorg med sprit

RELATIONER

Nu får Kristina Axén Olin hjälp av AA

Finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m) ville själv berätta om sitt drickande.

– Det är helt hennes eget beslut, säger Sten Nordin, ordförande i Stockholmsmoderaterna.

Nu får hon hjälp mot alkoholproblemen.

Foto: Miste sin mor Det har ryktats om finansborgarrådet Kristina Axén Olins problem med alkohol, men nu träder hon själv fram och berättar om den svåra tiden efter moderns bortgång.

Med tabletter och alkohol dövade Stockholms finansborgarråd, Kristina Axén Olin, sorgen efter sin mamma och stressen på jobbet och hemma.

– Det blev för mycket jobb, för lite sömn, för lite mat, för mycket huvudvärkstabletter och alkohol, säger Kristina Axén Olin till Dagens Nyheter.

Hon har ett turbulent år bakom sig. Först gick hennes mamma, som hon stod mycket nära, bort. Sedan kom valrörelsen och valsegern. Hjulen snurrade för fort.

– Ibland satt jag på ett flygplan utan att veta vart jag var på väg eller ens var jag varit, säger hon till DN.

Får hjälp av en coach

Sedan en tid tillbaka får hon nu hjälp av en coach att hantera sin stress. Dessutom har hon besökt Anonyma Alkoholister för att få bukt med sitt drickande.

Uppgifter om att Kristina Axén Olin har alkoholproblem har cirkulerat i Stockholms politiska värld en tid. Men att moderaterna krävt att hon själv ska gå ut och berätta om det, innan det blev känt, tillbakavisas av ordföranden i Stockholmsmoderaterna, Sten Nordin.

– Nej, det här hanterar hon helt själv, säger han.

Partiet har inte heller haft någon del i hennes beslut att gå till Anonyma Alkoholister.

– Nej, men vi ställer upp med den hjälp som hon vill ha, säger Sten Nordin.

Vill inte kommentera

Kristina Axén Olin gick inte att nå under gårdagen.

– Hon kommer inte att kommentera det här mer. Det är ju något väldigt privat, säger hennes pressekreterare Henrik Nerlund.

Läs tidigare artiklar:

Eva Buskas