Så får du en sexig sommar

RELATIONER

Malena tipsar om hur du undviker sexfällorna och får toppensex

Semester, sol och salta bad.

Under sommaren är det lätt att förälska sig. Då finns också tillfälle att ge det gamla slitna förhållandet ny glöd.

Men det finns saker du ska se upp med.

Malena Ivarsson ger dig tips på hur du får sommarens bästa sex – och hur du undviker sexfällorna.

1. Skriv ner vad du gillar. Om du inte alls vet vad som får dig att ticka, om du aldrig känt att sex varit kul och inte vet hur du ska få reda på vad du gillar – gör en liten lista på saker du tycker om. Allt från att se ett rakat sköte till att ha sex på en blomster- äng. Medan du skriver ner varje sak, överväg att verkligen göra det här i dag eller nästa vecka eller åtminstone någon gång under sommaren. Studera dina känslor inför sakerna du skriver upp. Håll utkik efter det som bubblar upp inom dig ”Ja, det vill jag göra.” Då är du på rätt spår.

2. Gör en lista på saker du tyckte om som liten. Våra tidigaste intryck av lust och längtan är en inre resurs vi kan falla tillbaka på. Tyckte du om doktorslekar? Känn efter hur det skulle kännas att göra dem nu, som vuxen. Kanske kände du störst lust av att hålla benen om ett träd, eller njöt du av vinden som svepte omkring ditt underliv när du gungade? Bra sex handlar inte bara om att göra saker tillsammans. Det är lika viktigt att öva upp sin egen sensualitet.

3. Njut av långsamt sex. Tantriskt sex är avsett att förlänga den sexuella njutningen. Alla rörelser görs långsamt. Mannen tränger in i kvinnan några få centimeter, håller sig stilla i en minut, drar tillbaka penisen och låter den vila på clitoris en stund för att sen glida in i kvinnan igen.

4

. Skriv dagbok över dina glädjeämnen. Gör en lista över olika aktiviteter och ge dem poäng på en skala som går från noll till tio, där noll är en sexfälla och tio är toppen. Har du ingen aning om vilka sexlekar du tycker är toppen eller ser som en fälla? På nästa uppslag finns 25 tips för honom och henne. Sätt poäng på dem! Många blir förvånade över att det är de enkla anspråkslösa sakerna som man tar för givna som får de högsta poängen. Nästan alla kan ha toppensex utan att det behöver vara vare sig dyrt, märkvärdigt eller för allvarligt.