”Min semester är helig”

Publicerad:
Uppdaterad:

Tove Lifvendahl stänger av helt under tre veckor

Tove Lifvendahl är kommunikationskonsult, författare, skribent, föreläsare, debattör och sitter i moderaternas partistyrelse. Men semesterveckorna är heliga.

– Om jag kliver omkring ute på myren vill jag inte ha en pipande telefon i fickan, säger hon. Det finns mobilsvar.

Tove Lifvendahl.
Foto: Lars ROSENGREN
Tove Lifvendahl.

Förra MUF-ordföranden Tove Lifvendahl, 31 är egentligen den urtypiska jobba-jämt-personen. Hon arbetar som kommunikationskonsult, skriver, debatterar, sitter i styrelser och jobbar som volontär i Stadsmissionen. Kanske är det just därför hon tycker att det är en självklarhet att semestern är helledig tid.

– I sommar ska jag ha semester i tre veckor, säger hon. Då ska jag både vara utomlands och uppe i Norrland dit tekniken inte når. Även om den gjorde det så vill jag inte ha en pipande telefon i fickan när jag kliver omkring ute på myren. Då missar jag kippandet om stövlarna. Att småjobba ingår inte alls i min bild av ledighet.

Lätt att koppla av

Hon menar att hon har naturlig fallenhet för att koppla på och av tankar på arbete.

– Jag kan sitta på jobbet och hoppa mellan olika projekt, men hemma har jag inga problem att stänga ner och bara titta på teve. Det finns mobilsvar.

Har du några tricks för att varva ner?

– Inte specifikt inför semestern, men vanligtvis bokar jag in tid för mig själv. Om jag inte gör det riskerar all tid att bli uppäten av arbete. Det är lätt att hamna i tankebanor som att all dötid är potentiell arbetstid. Har jag däremot bokat in slapparkvällar får jag inget som helst dåligt samvete för att jag stickar istället för att arbeta.

Terri Herrera Eriksson (lena.widman@aftonbladet.se)

Publicerad: