Dödshotas efter femton aborter

”Glömde” sina p-piller med flit

Irene Vilar, 40, fick ett rus av att vara gravid.

Men maken ville inte ha barn.

Så hon blev abortmissbrukare.

Foto: Foto: GARY ISAACS
bekänner Irene Vilar fastnade i ett abortmissbruk av rädsla för att bli lämnad.

Den första aborten gjorde amerikanskan som 16-åring och den femtonde som 33-åring. Irene Vilar förklarar att hon ville sluta, men inte kunde.

Som ett missbruk

Det destruktiva abortberoendet jämför hon med narkotikamissbruk eller ätstörningar.

– Självklart ville jag inte fortsätta med aborterna. En missbrukare vill också sluta, men det är svårt, säger Irene Vilar till Daily Mail.

Allt började när Irene Vilar träffade sin förste man. Han var en äldre latinprofessor som inte ville ha barn.

Med flit började hon ”glömma bort” att ta sina p-piller.

Varje gång hon blev gravid blev hon lika exalterad, en känsla som hon beskriver som ett rus. Aborterna gjorde hon för att mannen inte skulle lämna henne.

Har blivit mamma

I dag är hon omgift och har två barn.

– Att bli mamma har hjälpt mig att känna mitt värde. Däremot har jag inte ändrat mig när det gäller rätten till fri abort, säger Irene.

Reaktionerna från abortmotståndare har varit starka efter bekännelserna i boken ”Omöjligt moderskap – en vittnesbörd av en abortberoende” som släpptes i veckan.

Får hatmejl

– Jag är orolig över både min säkerhet och hatmejlen. Jag tänker på pratet om barnamord och misstänker att jag kan bli en måltavla för fundamentalister, säger Irene.

Irene Vilar har skrivit flera böcker tidigare. Hennes mor begick självmord genom att kasta sig framför en bil när hon var liten och två av hennes bröder var heroinmissbrukare.

Johanna Klaasen