Likadana – i snitt

RELATIONER

Föddes som enäggstvillingar – nu gör Jo och Kerry exakt samma plastik samtidigt

De föddes lika som bär.

Men nu är det plastikkirurgin som gör enäggstvillingarna till varandras kopior.

Jo och Kerry Burton, 34, har opererat sina näsor på exakta samma sätt, satt in identiska bröstimplantat och gjort likadana ansiktslyft.

– Det kanske låter galet, men vi skulle avsky att inte se likadana ut, säger Kerry Burton.

Foto: Solo Scanpix
Jo och Kerry Burton, 34, är tvillingar och vill att det alltid ska synas. Därför har de valt att låta göra samma skönhetsingrepp – samtidigt.

Som barn hemma i England klädde sig tvillingsystrarna Jo och Kerry Burton i likadana kläder. De lekte med samma saker och utvecklade samma intressen. Inte helt förvånande valde de samma yrke; systrarna äger idag en skönhetssalong i Heddesdon, Hertfordshire.

Och när Jo Burton som 21-åring ville operera sin näsa, gjorde systern Kerry likadant.

– En del kanske tycker det låter galet att skönhetsoperera sig bara för att ens tvilling gör det. Men vi skulle avsky att inte se likadana ut, så vi var tvungna att göra operationerna samtidigt, säger Kerry Burton till tidningen Daily Mail.

Utfördes samtidigt

För inte nog med att de låtit sig opereras likadant och av samma kirurg – ingreppen har utförts samtidigt för att helt säkert få identiska slutresultat. Under narkos har kirurgen tvingats skriva deras initialer på magen så att de nedsövda tvillingarna inte ska blandas ihop.

– Vi hade vattkoppor tillsammans som barn och vi hade båda dans som hobby. Så det här är egentligen bara en fortsättning på det, säger Kerry Burton.

Kan bli mer

Förutom näsorna, har systrarna opererat brösten större. De har tatuerat in eyeliner, gjorts ansiktslyftningar, hårförlängningar och sedan de första antydningarna till rynkor dök upp injicerar de regelbundet botox.

För tidningen Daily Mail uppger de att de tillsammans lagt närmare motsvarande 700 000 svenska kronor på plastikkirurgi.

Och de utesluter inte att det blir mer i framtiden.