Familjerelationer

Katrin: Man är ju rubbad om man tar med barn

Av: 

Sofia Ström

RELATIONER

66 procent av Aftonbladets läsare är för förbud

– Det är respektlöst att ta med barn på café.

Det säger Katrin Zytomierska – som själv får barn i maj.

Hon är exfru till Alex Schulman som har skrivit ett omdebatterat blogginlägg om hur han stoppats från sina favoritkaféer på grund av sitt barn.

Katrin Zytomierska.
Katrin Zytomierska.

När 26 863 personer hade röstat tyckte 39 procent av Aftonbladets läsare att det är okej att förbjuda både barn och barnvagnar på kaféer.

"Varför ska vi utan barn behöva stå ut med barnskrik, ungar som saknar bordskick och kladdar med maten, och om det är blöjbarn kanske det rätt vad det är osar ur blöjan?", skriver Arga Tanten, 58.

27 procent vill bara förjuda barnvagnarna.

"Hur irriterande är det inte att gå på stan, sedan kommer det tre mammor som går på bredden med sina barnvagnar. Eller när det är trånga utrymmen så ska alltid någon in med sin barnvagn. Nä skapa barnvagnsfria tider och caféer", skriver Muffinskungen, 25.

Fler barnfria zoner

"Barnförbud borde finnas på fler platser. Flyget, bion, teatern, med mera. De som vill kan starta barnställen dit barnen är välkomna", skriver Lyckeliten, 49.

Men andra tycker att barnförbud är helt absurt:

"Var går gränsen för vilka som är välkomna? Högljudda? folk som rapar? Har mobilen på? Har fula kläder? Knarrande skor? ", undrar Elisabeth A.

Alex Schulmans exfru Katrin Zytomierska har gjort sig känd för sina kontroversiella uttalanden om barn.

Själv väntar hon sitt första barn i maj – men säger att hon har full förståelse för barnförbud på fik.

– Absolut, det är helt rätt. Det är inte roligt med småbarn på kaféer och restauranger. De stör och barnvagnar är i vägen och gör att det blir bökigt för andra. Det handlar om respekt.

Barnvänliga tider?

Hon tycker att mammor och barn ska gå till speciella fik, "kaféer slash dagis", där barnen är välkomna.

– Man är ju helt rubbad om man tar med sig barn till vanliga fik eller restauranger under rusningstid. Föräldrar som tränger in sina barnvagnar med skrikiga barn som sitter och smular med kex.

Zytomierska går ofta till precis samma kaféer som Schulman.

– Jag var faktiskt på Mocco i dag. Jag blev rädd att jag också skulle bli utslängd, haha.

Men kommer du inte också att sakna de fiken när du blir mamma?

– Jo, men jag skulle aldrig utsätta ägarna för att rulla in där i rusningstid. En lösning är kanske att tillåta barn och barnvagnar vissa tider när det är mindre folk.

Aftonbladets bloggar
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer