”Jag är allergisk mot hans sperma”

RELATIONER

Linn Heed chattade med läsarna

   Linn Heed säger: Hej Alla Chattvänner.....nu sitter jag och väntar på era tankar, frågor och funderingar...

Moderator säger: Dår börjar vi!

cs säger: jag och min sambo har inte sex längre. Vi har varit tillsammans i 6 år. Hur hittar vi tillbaka till varandra? Var börjar man?

   Linn Heed säger: Man kan gå till väga på lite olika sätt. Hur länge har sexet INTE fungerat??? Är det en väldigt lång period så kan det vara svårt att bara bestämma sig och ta initiativ, speciellt om det har blivit en obekväm tystnad kring det uteblivna samlivet. MEN det är en början, att faktiskt försöka närma sig. Sätta ned foten och ta ett initiativ till närhet som så småningom kanske kan leda fram till att våga visa känslor, behov och begär. Ett annat sätt, som man kan jobba med parallellet är att tillsammans försöka ta reda på vad det är som har hänt och orsakat sexsvackan. Går det att förstå? Finns det någon rimlig förklaring? Har ni båda två samma målsättningar med ert sexliv? Finns det en part som är nöjd med hur det de facto är här och nu? Ni behöver både prata och agera. Finns kärleken till varandra, så ta steget. Vänta inte till imorgon.

*lilla Jag* säger: hej linn! jättebra sida du gör! men iaf. hur ska jag göra för att bli av med mina komplextankar, jag tycker jag är så tjock (bmi normalt) detta påverkar mig i sängen med min kille. vad göra? hur lösa?

   Linn Heed säger: Hej "lilla jag", vad kul att du uppskattar sidan. Det värmer i hjärtat ska du veta. Kroppskomplex är svåra och envisa att bli av med, men det är långt ifrån omöjligt. Så har du väl bestämt dig för att vilja försöka komma vidare i livet, med sexet och göra upp med dina komplex en gång för alla, så grattis till ditt beslut! Ditt BMI är normalt, vilket rent logiskt torde vara en juste utgångspunkt. Alltså handlar det mer om att arbeta med inre (van)föreställningar om hur tjock och otymplig du är/känner dig. Det handlar om att jobba med självkänsla, självförtroende, självbild och kroppsbild. Sådant görs inte i en handvändning, utan du kan både behöva stöd, uppmuntran och professionell spegling i det hela, för att komma vidare. Det spelar ingen roll om jag eller någon annan säger att du duger precis som du är. Känslan av värdighet och nöjdhet måste faktiskt komma inifrån dig själv. Lycka till!

hanna säger: Hej Linn! När jag och min kille låg med varandra senast så stötte han i nåt långt inne i mig. Det gjorde lite ont så vi bytte ställning. Efteråt såg jag att det kom pyttelite blod i mina trosor. Vad var det han stötte i? Är det farligt att det blöder?

   Linn Heed säger: Förmodligen var det din livmodertapp som han kom åt. I vissa ställningar (bakifrån t ex) kan livmodertappen bli mer framträdande och bli extra känslig för hårda stötar. Det är inte farligt att det kom lite blod efteråt. Är det så att blödningen blir större och fortsätter så ska du givetvis gå och kolla upp detta. Byt ställning, ta det lite lugnare, så går det bra. Sex ska ju inte göra ont, utan vara en källa till njutning.

Samuel Umeå säger: Hej, jag undrar om det är "fel" att jag är tänd på äldre kvinnor?

Jag är 21 år gammal och är så attraherad av äldre kvinnor...jag kan sitta och få stånd bara av att titta på min moster. Sjukt, men jag kan som inte göra något åt det. Vad kan man göra? Jag finner mig ofta fantisera på äldre kvinnor i 40års åldern när jag onanerar. Snälla svara! Erfarna kvinnor äger! Tack för en kanon spalt i aftonbladet! TACK!

   Linn Heed säger: Tack till dig Samuel i Umeå för att du gillar spalten i tidningen! Du är inte onormal, eller konstig eller ensam om att tända sexuellt, fantisera om äldre kvinnor. Det är tämligen vanligt i din ålder att unga män attraheras av sexuellt äldre erfarna kvinnor. Bara tanken på att bli förförd och få vara lite av en "lärljunge" kan få den mest oskyldiga unga man att ge vad som helst för att få vara med en äldre kvinna. Din moster låter inte som ett så lämpligt "verkligt" objekt, i fantasin okej, men inte att realisera. Men kanske finns det någon annan äldre kvinna i din närhet som du känner lika stor attraktion till? Bjuds rätt tillfälle, så ta det. I värsta fall blir hon generad och tycker att det hela är pinsamt, men i bästa fall blir hon jättesmickrad, intresserad och vill lära känna dig bättre. Du lever bara en gång, kom igen, våga.

Sissla säger: Hej Linn! Har du nånsin hört talas om att man kan vara allergisk mot sin sambos sperma? Jag tror nämligen att jag är det. Varje gång hans utlösning landar på min hud får jag klåda. Och de gånger han kommit i min mun har jag fått andningssvårigheter. Än värre blir det när han kommer i mej, då jag får klåda i flera dagar efteråt. Detta har lett till att vi nu alltid måste använda kondom, vilket känns trist och som att vi inte kan njuta fullt ut. Har du något tips till oss? Kram på dig!

   Linn Heed säger: Ja tyvärr..... i vissa fall så är de precis så som du beskriver. Man reagerar mot partnerns kroppsvätskor och får nästintill en allergisk reaktion. Kondom är det som hjälper. Vill ni kolla upp detta, så ta kontakt med din gynekolog och gå vidare därifrån. Det är ett svårt läge, när man tycker så mycket om någon, och så tål man honom/henne inte.... Lycka till, jag håller tummarna för Er!

Nyfiken säger: Är det vanligt med sexfantasier om vänner och arbetskamrater?

   Linn Heed säger: Självklart..... Lika väl som man kan fantisera om en idol, eller en såpaskådis i tv, eller lärarinnan i skolan så kan fantasierna fara iväg till både vänner och arbetskamrater. Fantasier är harmlösa, och ofta till godo. Det är när fantasierna blir destruktiva och måste levas ut som det kan bli farligt både för en själv och för andra i omgivningen. Fortsätt fantisera, det är absolut inget fel i det!

Lina säger: Min kille tycker att jag är för "hämmad". Problemet är att jag vill experimentera, men samtidigt så vågar jag inte! Jag får ett plötsligt slag av prydhet.. Hur ska jag komma över det och våga?

   Linn Heed säger: VAD är det som hämmar dig? Vad är det som gör att du inte vågar? Är du rädd för att misslyckas? Göra bort dig? Göra fel? Bli utskrattad? Skämmas? Verka för oerfaren? GLÖM DET! Alla har vi varit barn i början och en stor del, så som jag ser det, av ett utvecklande sexliv är att just våga pröva, experimentera, leka tillsammans och faktiskt inte veta hur utfallet blir. Det viktiga är inte alltid målet, utan själva resan till målet. Att ni leker, att ni kan skratta, att ni kan göra bort er tillsammans och kramas och ändå känna att kärleken, kåtheten och allt finns där ändå. Bestäm dig för att våga Lina. Jag vet att du gör det. Lycka till!

goding säger: hej Linn! jag har en sne penis åt vänster och jag undrar vad du vet om det? alltså med njutningen och känslan.

   Linn Heed säger: Hej på dig, ingen fara med en penis som pekar åt vänster. Faktum är, visste du det, att det är vanligare med en penis som är lite vriden åt vänster, än som är helt rak, eller vriden åt höger. Så du förefaller helt normal enligt all gjord statistik i frågan. Är den vriden mer än 30 grader så kan det bli samlagsproblem, men annars påverkas varken sexet, känslan eller njutningen. Jag lovar.

Nils säger: Hej i vårt förhållande är det sex bara på min frus villkor,,, har försökt att ta upp detta,flertal gånger, med svaren att hon inte kan bli tänd så snabtt som jag, hur tänder man en kvinna samt, för en snabbis??? vi har tyvärr vara sex på lördagskvällar runt midnatt, är less på det.

   Linn Heed säger: Självklart kan man bli less på slentriansex, som bara går runt av sig självt. Ibland kan det dock vara skönt, men jag förstår din tristess och upplevelse av att det bara blir samma hela tiden. Du behöver ta ett snack med din fru. Fråga henne vad som tänder henne. Våga det! Kvinnor behöver som i regel längre förspel än män, men det kanske inte alltid behöver vara det förspelet som du tänker att hon behöver. För en del kvinnor kan förspelet börja redan tidigt på dagen, med ett kärleksfullt SMS från dig, en blomma i handen när du kommer hem efter jobbet, en ömsint kram vid diskbänken och så vidare. Kvinnors upphetsningskurva är längre än mäns, men det innebär inte att det alltid är start i uppförsbacke och att det är smeksex, eller oralsex eller lång kroppsmassage som måste till varje gång. Den enda som vet vad som funkar för din fru, är hon själv. Förklara att du gärna skulle vilja ha lite närhet, kärlek, intimitet och sex en annan kväll än bara lördag. Kanske nappar hon än dock på det. Försök vara tydlig och kärleksfull. Lycka till!

krissan säger: hej hej! jag är oskuld, vågar verkligen inte det här med samlag. är så rädd för det och min sambo väntar på mej. han har tålamod, men hur länge till vet jag inte? hur ska jag göra? hur vågar man? är lite för gammal egentligen..

   Linn Heed säger: För gammal vet jag inte. Du är inte och har inte varit mogen för att ha samlag. Det finns ingen övre åldersgräns på det. Bra att du vågar känna efter och säga nej tycker jag. MEN jag förstår att det också finns en längtan inom dig som brottas med rädslan och motståndet. Försök att släppa fram den här längtan mer och mer. Smaka på den, känn på den, lev med den, så att den får en chans att växa sig starkare. När längtan blir starkare så kommer också modet och nyfikenheten. Tillsammans kommer det att övervinna din ängslan, oro och rädsla över samlaget. Sedan är det viktigt att din partner förstår att det här ligger hos dig, så att han inte tar på sig någon skuld och drar sig undan som boven i dramat. Håll varandra i handen. Prata öppet med varandra. När tiden är mogen så är han ömsint, försiktig och lyhörd för dina signaler. Ett samlagsförsök som inte leder till samlag är inget misslyckande, tvärtom. Det är ett steg på vägen. Lycka till!

Moderator säger: Nu kommer dagens sista fråga.

kokosboll säger: Är det farligt att inkludera godis, grädde etc.. i sexlekar?

   Linn Heed säger: Nej det är det inte. Det kan bara bli sött, kladdigt och kaloririkt, men en normalstor sats med sperma innehåller ca 37 kilokalorier, så det är inte kalorifritt det heller ;-). Fortsätt lek och experimentera!

Moderator säger: Nu måste vi sluta för idag. Linn chattar igen nästa vecka, välkomna tillbaka då. Avslutar med en tacksam läsare:

Lene säger: Bästa,Bästa Linn! Tack för all hjälp du ger oss alla! Senaste svarade du på en tjej som hette Hedwig angående hennes problem med svamp i underlivet. Jag har aldrig vågat fråga om detta, men det rörde mig djupt eftersom jag har samma besvär! Förtsätt så och tack en gång till!!!

   Linn Heed säger: TACK alla ni som har chattat idag. Jag tycker att det är lika trevligt och inspirerande varje vecka. DU, ge någon en kram idag, eller skicka ett gulligt SMS till någon som du inte har pratat med på ett tag. Han/hon kommer att uppskatta det. Kram!