Familjerelationer

Min dotter lyssnar inte!

Av: 

Zendry Svärdkrona

RELATIONER

Hej, jag är mamma till två underbara flickor på 17 månader och 3 år. Jag måste alltid skrika och bli arg på den stora flickan för att hon ska lyssna. Men det verkar inte hjälpa. Hon är emellanåt elak mot sin lillasyster. Jag är hemma om dagarna, medan min man jobbar borta varannan vecka. Min man hjälper till med barnen, men jag får ta alla nätterna och lillen vaknar fortfarande två gånger per natt och ska ha välling. Barnen vaknar sedan tidigt, men min man märker ingenting så det blir jag som måste stiga upp.

Hur gör jag för att sluta med nattvällingen så att jag får sova en hel natt?

Mamma

Att berikas med två små juveler på kort tid är ljuvligt, men också krävande.

Prova att be treåringen om hjälp med att hämta blöjan, nappen eller något annat till den lilla. Om hon känner sig behövd brukar svartsjukan minska.

När det gäller sömnen – prova att ha en nappflaska med vatten vid sängen. Barnet kanske bara är törstigt när det vaknar mitt i natten. En annan sak som är värd att testa för att familjen ska få sova en hel natt är att byta miljö. Åk till landet eller tälta. Det kanske inte fungerar första natten, men oftast de andra sju. Själv borde du kanske övernatta hos någon kompis en natt för att få sova ut. Då måste ju pappan i alla fall märka att barnen är vakna. Lycka till!

Nanny Eva

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer