Sög bort mammakilon - i gummidräkt

RELATIONER

Skådespelerskan i toppform tre månader efter förlossningen

Skådespelerskan Anna Friel har tappat sina mammakilon med rekordfart - med hjälp av en gummidräkt kopplad till en fettsugande vakuumpump.

Men dietisten Josefine Jonasson är skeptisk till metoden.

Foto: Skådespelerskan Anna Friel.

Bara tre månader efter att hon fött dottern Gracie är brittiska skådespelerskan Anna Friel, 29, tillbaka i toppform. Graviditetskilona har fullkomligt rasat inför nya filmen Goal 2! som spelas in nu i oktober.

Metoden hon använt är helt ny.

Rymddräktsliknande våtdräkt

- Jag haft på mig en rymddräktsliknande våtdräkt som kopplats till en vakuumpump under mina träningspass på löpbandet, säger hon till brittiska Daily Mail.

Tillverkarens rekommendation är att våtdräkten kopplas till vakuumpumpen och bärs under halvtimmeslånga träningspass minst tre gånger i veckan.

När pumpen körs i gång sugs all luft som finns kvar mellan kroppen och dräkten ut. Samtidigt skapas enligt tillverkaren ett vakuum runt magen, vilket lär få blodflödet i området att öka.

”Hon har ju tränat”

Blodet ska i sin tur absorbera fett, som enligt tillverkaren omvandlas och utsöndras i svett, som maskinen slutligen suger ut ur dräkten via en slang.

Men dietisten Josefine Jonasson på överviktsenheten på Huddinge sjukhus är skeptisk. Hon tror snarare att det är själva träningspassen som fått Anna Friel att gå ner.

- All viktnedgång förutsätter att man förbränner fett och hon har ju tränat, så förmodligen det och riktig kost som fått henne att gå ner, säger hon och tillägger:

Lönlöst förlora vätska

- Alla metoder som låter för bra för att vara sanna är för bra för att vara sanna. Man kan inte förlora fett utan att förbränna det, vilket man gör framförallt genom konditionsträning och promenader, samt om man ökar sin muskelmassa.

- Att förlora vätska, som man verkar göra med den här maskinen, är lönlöst. Man går bara ner tills man dricker igen.

Karin Henriksson

ARTIKELN HANDLAR OM