Svenskar så in i norden missnöjda med sexlivet

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Fantiserar om gruppsex

Många svenskar är missnöjda med sexlivet visar ny undersökning.
Foto: Colourbox
Många svenskar är missnöjda med sexlivet visar ny undersökning.

Tre av tio svenskar är missnöjda med sexlivet, visar en studie från RFSU.

Enligt undersökningen är svenskar dessutom mer missnöjda än våra grannar i de nordiska länderna.

I undersökningen Kådiskollen har 1 206 svenskar i åldern 15-74 svarat på frågor om sitt sexliv och om attityder kring sex. Resultaten har sedan jämförts med studier i Danmark, Finland och Norge.

Hela 28 procent av svenskarna svarar de är "inte alls" eller "inte särskilt" nöjda med sexlivet. 13 procent hamnar i den allra mest missnöjda kategorin "inte alls" medan 15 procent följaktligen svarade "inte särskilt".

Sämst i Norden

Undersökningens yngsta, gruppen mellan 15 och 20, lämnar liknande svar. Också här är 28 procent missnöjda men här hamnar bara 10 procent i bottenkategorin "inte alls".

Statistiken visar också att vi i Sverige är mer missnöjda än våra nordiska grannar:

Bara 25 procent av norrmännen och 26 procent av danskarna är missnöjda med sitt sexliv. Finnarna hamnar på 28 procent precis som Sverige men med något färre som är riktigt missnöjda.

Var tionde har haft gruppsex

Nytt för i år är att även frågor om sexfantasier ingår i Kådiskollen. Svaren visar att den vanligaste sexfantasin är gruppsex.

Hela 37 procent fantiserar om gruppsex medan 23 procent fantiserar om sex med en kompis, 18 procent om att delta i klubb för swingers eller partnerbyte och 17 procent att ha sex på en plats med stor risk att upptäckas.

Bara tio procent av de svarande har dock erfarenhet av gruppsex medan 31 procent har haft sex med en kompis. 3 procent har erfarenhet från att ha deltagit i klubb för swingers eller partnerbyte.

Publicerad: