De är barn – och föräldrar

RELATIONER

LONDON. Nyfödda Jamie hålls ömt av sina stolta föräldrar.

Men mamma och pappa är också barn – de var bara 13 år gamla när April Webster blev gravid.

Nu har hon och pappan Nathan Fishbourne fyllt 14 och är Storbritanniens yngsta föräldrar.

Foto: Mamma April Webster och Nathan Fishbourne är bara 14 år.

April och Nathan började träffas när de gick i samma årskurs på St Cenydd-skolan i Caerphilly i södra Wales.

Jamie har hunnit bli fyra veckor och bor med sin mamma April hos hennes föräldrar. Den unga mamman och babyn delar rum med Aprils storasyster Robyn, 17, som hjälper till att mata Jamie med nappflaska.

April är fast besluten att bli en bra mamma:

– Jamie var inte planerad men jag ska bli en jättebra mamma åt honom. Jag kommer ge honom allt han någonsin vill ha, säger hon.

Nu försöker de unga föräldrarna komma underfund med hur de ska uppfostra sin son.

Osäker

– Jag skulle älska att ha honom på helgerna. Och April kan ha honom fem dagar i veckan, säger Nathan och gör det tydligt att de nyblivna föräldrarna fortfarande själva är barn.

Medan Nathan insisterar på att han och April fortfarande är ett par hävdar April att de "tar det lugnt" just nu och är osäker på om deras förhållande kommer hålla.

– Han har inte vänt ryggen åt vår baby men han frågar om saker som att få ha honom över helgerna och det har lett till lite gräl. Vi har en del vi måste reda ut, konstaterar hon.

Nathan bor några kilometer därifrån med sina föräldrar:

Skällde

– Jag har inte tänkt på vår framtid än eftersom det är så långt borta.

Det var Nathans föräldrar som blev mest upprörda när de fick höra att sonen skulle bli pappa. Både Nathan och April var 13 när hon blev gravid men hade hunnit fylla 14 när Jamie föddes.

– Jag skällde rejält på honom och sa att han varit korkad. Men vi kan inte göra något ogjort och kommer så klart acceptera Jamie som en i familjen. Det finns inte en chans att vi skulle vända ryggen till honom, säger Nathans pappa Ron, 53.

Aprils mamma Maria erkänner att man först övervägde abort:

– Det kom som en chock, men vi lät April avgöra om hon ville fullfölja. Nu när han är född är vi så glada att hon behöll honom. Han är mitt första barnbarn och så vacker, säger den stolta mormorn.