Publicerad:
Uppdaterad:

Snusket som får din partner att göra slut

Publicerad:
Uppdaterad:

Tånaglar på bordet – då är det kört

Om du går runt i dallriga mjukisbyxor hemma må det vara hänt. Men lämnar du avklippta tånaglar på bordet ligger du risigt till.

Aftonbladets läsare har sagt sitt: Här är snuskvanorna som tar död på relationen.

sunkvarning! Urtvättade mjukisbrallor kan passera, men kanske inte tillsammans med svettlukt och dåligt bordsskick.
Foto: Getty
sunkvarning! Urtvättade mjukisbrallor kan passera, men kanske inte tillsammans med svettlukt och dåligt bordsskick.

Okej, svara ärligt nu – lämnar du alltid toalettens nedre botten i presentabelt skick? Använder du deodorant vid behov och förlägger du nagelvården till badrummet?

Om inte, varning.

Du har i så fall begått tre dödssynder, enligt Söndags läsare. Och om du befinns skyldig på fler punkter kan det i värsta fall äventyra ditt förhållande – om din älskade är kräsmagad och du har oturen att bli ertappad i fel ögonblick.

– Det kan absolut förstöra en relation, säger Linn Heed, Aftonbladets sexolog.

Kan bli droppen

– När du är nyförälskad låser du kanske inte upp dig på sådana ovanor, men om ni hamnar i en svacka gör det ju inte saken bättre.

Var man drar gränsen är naturligtvis upp till var och en. Linn Heed förespråkar en rak kommunikation när ens partner sjabblar sig så pass mycket att det påverkar attraktionen.

– Jag har själv småbarn och vet att sådant förändrar mycket i livet. Det betyder dock inte att jag går i träningsbyxor jämt. Jag tror det är viktigt att fixa till sig lite emellanåt, och att ens partner också uppmärksammar att man har gjort en ansträngning, säger hon.

Fisa under täcket är okej

De flesta tolerar dock vissa ovanor hos sina nära och kära, så länge de inte visar dem öppet.

– En del människor har så dålig andedräkt att man knappt kan vistas i samma rum som dem. Ändå finns det folk som lever med dessa personer, vilket är fantastiskt fint, säger författaren Bengt Ohlsson, som ger relationsråd i tidningen Amelia.

Alla ovanor är dock inte lika allvarliga. Om du har behov av att släppa dig under täcket behöver du inte oroa dig. En majoritet tycker nämligen att det är helt okej.

Skulle du stå ut med det här?

16 238 läsare på aftonbladet.se svarade på undersökningen, vilket inte bör ses som ett genomsnitt för hela befolkningen.

Sara Milstead

Publicerad:
Publicerad: