”Ville du aldrig ge upp?”

RELATIONER

16-årige Levon chattade med läsarna om sin vikt och träning

Foto: Våga ta första steget Levon Izgi, 16-åring från Västerås, skräddarsydde sin egen motionsplan och fick tillbaka självförtroendet.

Tony säger: Hej! Undrar följande: Lade du upp ett schema om hur du skulle träna? Joggade du bara? Har nämligen också samma problem nästan.MVH: Tony
Levon Izgi säger: Hej Tony.. Nej jag gjorde aldrig det. När vädret var OK gick jag helt enkelt ut och joggade. Man måste vara beslutsam!
adamsku säger: hur långt springer du varje dag?-
Levon Izgi säger: De dagarna jag springer brukar jag ofta springa minst 2,5 km. Ibland blir det två varv.
Master säger: Var det jobbigt att börja träna så mycket?
Levon Izgi säger: I början var det annorlunda. Både jobbigt men kul, eftersom det är i början man ser att det händer saker och ting som mest.
Karl säger: Hej! Vad är det bästa med att ha gått ner i vikt? Bemöts du bättre i sociala situationer än förut då du var överviktig? Till sist men inte minst, starkt jobbat!
Levon Izgi säger: Det bästa är väl att självförtroendet ökat mycket mer. Man känner sig en hel del rörligare och kapabel till att kunna utföra jobb utan att behöva svettas eller bli andfådd. Att bemötas på olika sätt vet jag faktiskt inte, tyvärr har aldrig tänkt på det :/ Tack ;)
jalal säger: va åt du för gå ni ivikt?jag skulle vilja bli smal, men de går inte, har försökt i 5 år och jag är på samma vikt. jag behöver din hjälp faktisk. takk og hade
Levon Izgi säger: Jag ändrade bara intaget av onödiga saker som godis och andra onödiga kalorier. Mat såg jag till att fortfarande äta som vanligt, men i normala portioner. Maten innehåller mycket bättre energi, det märker man själv efter ett tag. Att träna anser jag är bästa alternativet. Dessa två metoder bör kombineras. Pröva olika sporter och se vad som passar dig.
chaklata säger: hej, jag undrar hur du orkade att jogga i början när du inte var van?
Levon Izgi säger: Det var svårt. Jag orkade bara en tredjedel av ett varv (2.5km dividerat på 3) .. Sommaren efter det började förändringar att ske, nu klarar jag två varv utan större problem
Per säger: Hur förändrade du dina matvanor?
Levon Izgi säger: Jag var sträng mot mig själv. Jag såg helt enkelt till att bara strunta i allt onödigt. I början är det svårt men suget försvinner. Den glada känslan tar över!
Jelena säger: Hejsan.Jag tycker inte alls det är något fel på mulliga och tjocka killar..:) Hur luckades du gå ner i vikt? Hru accepterade kompisarna dig innan du gick ner i vikt?
Levon Izgi säger: Haha.. De accepterade mig väl, dock hade jag inte så många. Det var mest i situationer då man kanske bråkade som man alltid fick höra saker om sin kropp. Det var det som sporrade mig till att gå ner i vikt..
Hydralicious säger: Tja Levon. Vad har du för tips angående de dagar då man känner att man hellre hänger sig själv än att röra på sig? Grymt jobbat också när det gäller dig!
Levon Izgi säger: De dagarna var tuffa.. jag blev deprimerad, men valde att fälla några tårar istället för snaran. Men sen fixade det ju sig ;) , tack tack!
Teresa säger: Hej Levon. Först ville jag bara säga starkt jobbat! Funderade du någon gång på att ge upp?
Levon Izgi säger: Tack!.. Det gjorde jag ibland men ångrade mig lika fort. Jag visste att jag var väldigt ung, och att sluta skulle bara försvåra situationen då jag valda att försöka igen. Desto yngre, desto bättre
Johanna Bojlert säger: Hur ofta tränade du när du precis börjat? Och hur ofta tränar du nu? :)
Levon Izgi säger: Då tränade jag inte så ofta. Det började med en gång i veckan bara. Sedan blev det två gånger i veckan, (jag spelade tennis) .. Sedan började jag ju att jogga. Då kunde det bli upp till 3-4 gånger i veckan. Ibland mer, ibland mindre. Det tempot försöker jag att hålla idag, men plugget kan sitta i vägen. Ge dock ALDRIG upp!
technoviking säger: tjena... tror du att de är lättare för dom som har varit överviktiga att bli de igen?
Levon Izgi säger: Det vet jag faktiskt inte. Kanske blir det så att suget aldrig försvinner för en som tidigare varit överviktig. Då kanske det kan hända, men vet som sagt inte säkert..
sheyda säger: Hej Levon. Jag känner en tjej som är tjock men hon äter bara chokladbollar , vad tyckr du att jag ska göra? Försten det var väldigt modigt av dig o börja träna, för att det är många som vill erkänna att dem är feta. så, Starkt jobbat !
Moderator säger: Nästa fråga blir den sista!
Levon Izgi säger: Jag tycker att du ska läxa upp henne. Jag tror alla förstår att chokladbollar inte är nyttigt. Förklara varför du vill att hon ska sluta, så att hon kan tänka från lite andra perspektiv. Det är lätt att man hamnar i sin egna värld och inte tänker på vad man gör :/
Meira säger: hej levon! jag undrar hur lång tid tog det att bli smal? jag går i skolan och håller in magen för att alla andra är JÄTTE-smala.
Levon Izgi säger: Strunta i alla andra. Jag vet precis vad du menar. Det tog nog mer än 2 år, eftersom att jag började bara träna "hårdare" för två år sedan. Åren innan det försökte jag alltid att röra på mig så fort jag fick chansen. Problemet var att jag aldrig tog chansen eller orkade gå ut och springa. Man får mycket mer energi när man väl kommit igång, så bit ihop de första gångerna och kör så hårt du kan.
Moderator säger: Tack snälla Levon för du ville chatta med oss och tack alla läsare för bra frågor, tyvärr var det så många så vi hinner inte ta med alla! Må gott!!
Levon Izgi säger: Tack för att ja fick chatta, hoppas det ger resultat. BYE ;)

Matfällorna du ska se upp med

ARTIKELN HANDLAR OM